Celexa


Forest Laboratories | Celexa (Medication)


Desc:

Celexa/citalopram HBr este indicat pentru tratamentul depresiei. Eficacitatea Celexa în tratamentul depresiei a fost înfiintata în 4-6 saptamâni, studii controlate de ambulatoriu al caror diagnostic corespundea cel mai bine din categoria DSM-III si DSM-III-R de tulburare depresiva majora.

Celexa/citalopram HBr se administreaza o doza initiala de 20 mg o data pe zi, cu o crestere de la o doza maxima de 40 mg/zi la un interval de nu mai putin de o saptamâna.

...

Side Effect:

Apel medicul dumneavoastra imediat daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:muschii foarte rigid (rigide), febra mare, transpiratii, rapid sau inegale batai de inima, tremor, reflexele hiperactive; ameteli severe, senzatie de scurt de respiratie, lesin, rapid sau pounding batai de inima; greata, varsaturi, diaree, pierderea poftei de mâncare, sentimentul inconstant, pierderea de coordonare; sau dureri de cap, probleme de concentrare, probleme de memorie, slabiciune, confuzie, halucinatii, lesin, sechestru, respiratie superficiala sau respiratie care opreste.

Mai putin grave efecte secundare pot include:somnolenta, ameteli, obosit sentimentul;

probleme de somn (insomnie); greata usoara, diaree, tulburari gastrice, xerostomie; crescut transpiratie; simptome de raceala, nas înfundat, stranut, dureri în gât; modificari ale greutatii; sau libido scazut, impotenta, sau dificultatea de a avea un orgasm.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza Celexa spune medicul dumneavoastra despre toate alte antidepresive si medicamente care pot fi utilizati. Informati medicul dumneavoastra daca aveti oricare dintre aceste alte conditii:o sângerare sau de sânge coagulare tulburare; hepatice sau boli de rinichi; convulsii sau epilepsie; boli cardiace, insuficienta cardiaca, o tulburare de ritm a inimii, batai de inima lent sau istoria recenta de atac de cord; istoric personal sau familial de sindrom QT lung; un dezechilibru electrolitic (cum ar fi nivelurile scazute de potasiu sau magneziu în sânge); Tulburarea bipolara (maniacale depresie); sau o istorie de abuzul de droguri sau gânduri de sinucidere.

Este posibil sa aveti gânduri despre suicid în timp ce luati un antidepresiv, mai ales daca sunteti mai tineri decât 24 de ani. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti agravarea depresie sau gânduri de sinucidere în primele câteva saptamâni de tratament, sau ori de câte ori este schimbata doza. Familia ta sau îngrijitorii alte ar trebui sa fie, de asemenea, de alerta la schimbari în starea de spirit sau simptome. Medicul dumneavoastra va trebui sa verificati-va la vizite regulate pentru cel putin primele 12 saptamâni de tratament.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...