Celontin


Pfizer | Celontin (Medication)


Desc:

Celontin/methsuximide este indicat pentru controlul convulsii lipsa (petit mal) care sunt refractare la alte medicamente. Functioneaza prin controlul anormale activitatea electrica din creier care are loc în timpul unui atac de apoplexie.

...

Side Effect:

efectele secundare pot include:somnolenta, ameteli, dureri de stomac/abdominale, pierderea poftei de mâncare, greata, varsaturi, scadere în greutate, diaree, dureri de cap sau pierderea de coordonare.

Un numar mic de oameni care iau anticonvulsivante pentru orice stare (cum ar fi convulsii, tulburare bipolara, durere) pot experimenta depresie, gândurile/tentative de sinucidere, sau alte probleme mentale/starea de spirit. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati orice modificari neobisnuit/brusca în starea de spirit, gândurile, sau comportament inclusiv semne de depresie, gândurile/tentative de sinucidere, gândurile despre a afecta-te.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:semne de infectie (cum ar fi febra, persistente dureri în gât), dureri de articulatii tumefiate, eruptii cutanate pe nas si obraji, oboseala severa, usor vânataie/sângerare, respiratie rapida.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Consulte cu medicul dumneavoastra înainte de a utiliza acest medicament daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:orice boala mintala, rinichi sau boli hepatice.

Celotin poate provoca reactii adverse care pot afecta gândire sau reactii dvs. Fii atent, daca va conduce vehicule sau de a face ceva that a cere tu sa fie alerta si treaz. Consumul de alcool poate creste anumite somnolenta sau ameteli cauzate de acest medicaton.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...