Centany


Ortho | Centany (Medication)


Desc:

Centany/mupirocin unguent este indicat pentru tratamentul local al impetigo datorita:Staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes.

Spre deosebire de cele mai multe alte antibiotice care actioneaza fie bacteriene ADN sau pereti de bacterii, Centany blocheaza activitatea unei enzime în bacterii. Aceasta enzima este necesara pentru bacterii pentru a face proteine. Fara capacitatea de a face proteine, bacteriile moare. Din cauza mecanismul unic de actiune, exista putine sanse ca bacteriile vor deveni rezistente la Centany din cauza expunerii la alte antibiotice.

...

Side Effect:

Efectele secundare sunt mai putin frecvente si usoara cu mupirocin. Efectele secundare cele mai frecvente sunt de ardere, jignitor, durere si mâncarime la domeniul de aplicare.

Utilizarea intranazal mupirocin poate cauza Cefalee, rinoree, congestie, durere în gât, schimbarile în perceptia gustului, iritatii nazale si tuse. ...

Precaution:

Spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut vreodata orice reactie neobisnuite sau alergice la acest medicament sau orice alte medicamente. De asemenea, spun dumneavoastra medical daca aveti orice alte tipuri de alergii, cum ar fi la alimente, coloranti, conservanti sau animale. Siguranta si eficacitatea mupirocin crema nu au fost stabilite în copii pâna la vârsta de 3 luni.

Ca cu alte produse antibacteriene, utilizarea prelungita poate duce la proliferarea organismelor nonsusceptible, inclusiv ciuperci. Centany (mupirocin unguent, 2%) nu este formulat pentru utilizare pe suprafete mucoase. Centany (mupirocin unguent, 2%) nu este destinat utilizarii nazale.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...