Cerezyme


Genzyme | Cerezyme (Medication)


Desc:

Cerezyme este utilizat pentru a trata boala Gaucher pe termen lung. Boala Gaucher este o afectiune ereditara rara, caracterizat de un deficit al unei enzime numita glucocerebrosidase, care descompune, de obicei, un produs de deseuri grasi, numit glucocerebroside. Fara aceasta enzima, glucocerebroside se acumuleaza în organism, de obicei, ficatul, splina si maduva osoasa, cauzând simptome:anemia (scazut de celule rosii din sânge), oboseala, usor vânataie si tendinta de sângerare, splina marita si ficat, OS de durere si fracturi. Cerezyme este utilizat la pacientii care au boala Gaucher tip 1, care afecteaza celulele nervoase, sau de tip 3, care afecteaza celulele nervoase pe perioade lungi de timp. Pacientii trebuie sa aiba simptome care afecteaza sistemul nervos, inclusiv una sau mai multe dintre urmatoarele conditii:- anemie, - trombocitopenie (scazut de trombocite in sange) - boli osoase - extinsa ficatul sau splina extindere. Medicamentul poate doar prescriptie.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente cu Cerezyme sunt simptome respiratorii (dispnee), urticarie (pielii vezicule) sau angioedem (umflarea de sub piele), prurit (mâncarime) si eruptii cutanate. Pacientii pot dezvolta anticorpi (proteine produse ca raspuns la Cerezyme si poate afecta tratamentul) si ar trebui sa fie monitorizate pentru orice reactii la descoperirea Cerezyme în timpul primul an de tratament. ...

Precaution:

Cerezyme este administrat cu precautie la persoanele care pot fi hipersensibil (alergic) la imiglucerase sau la orice alte ingrediente.

Hipertensiune pulmonara si pneumonie sunt cunoscute complicatiile bolii Gaucher si au fost observate atât la pacientii primesc si nu beneficiaza de Cerezyme (imiglucerase). S-a stabilit nici o relatie de cauzalitate cu Cerezyme (imiglucerase). Pacientii cu simptome respiratorii în absenta febra trebuie sa fie evaluate pentru prezenta hipertensiunii pulmonare.

Terapia cu Cerezyme/imiglucerase trebuie sa fie îndreptate catre medici cunostinte în managementul de pacienti cu boala Gaucher. Atentie poate fi recomandabil în administrarea de Cerezyme/imiglucerase) la pacientii tratati anterior cu Ceredase (alglucerase injectie).

Studii nu au fost efectuate în nici animalele sau oamenii pentru a evalua posibilele efecte ale Cerezyme/imiglucerase pentru injectare carcinogeneza, mutageneza sau afectare a fertilitatii.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...