Cerivastatin


Unknown / Multiple | Cerivastatin (Medication)


Desc:

Cerivastatina este un membru sintetice din clasa de statine folosite pentru scaderea colesterolului si prevenirea bolilor cardiovasculare. Cerivastatina benevol a fost retrase de pe piata la nivel mondial în 2001, din cauza informatii privind fatal rabdomioliza.

...

Side Effect:

Daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, încetati sa luati Cerivastatina si sunati imediat medicul:o reactie alergica (dificultati de respiratie; închidere de pe gât; umflare a buzelor, limbii, sau a fetei; sau urticarie); dureri musculare, dureri sau slabiciune; o febra; simptome similare gripei; scaderea urina sau urina de rugina de culoare; încetosata; sau îngalbenirea pielea sau ochii.

Altele, mai putin grave efecte secundare pot fi mai probabil sa apara, cum ar fi gaze, balonare, greata, stomac deranjat, arsuri la stomac, dureri abdominale, constipatie sau diaree; ameteli; dureri de cap; sau o eruptie cutanata. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra va istoricul medical, inclusiv:alergii, boli de ficat sau rinichi, istoria de consumul de alcool, necontrolate sechestru tulburare, tulburari severe glandei, sânge tulburari (e. g. dezechilibre electrolitice grave).

Consumul de alcool ar trebui sa fie limitat, asa cum se poate îmbunatati anumite efecte secundare ale acestui medicament. Deoarece acest medicament poate provoca ameteli sau oboseala, utilizati prudenta, daca folosirea utilajelor sau care îndeplinesc sarcini periculoase (e. g. de conducere). Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Daca ramâneti gravida sau credeti ca puteti fi gravida, informeaza medicul dumneavoastra imediat. Acest medicament se trece în laptele matern. Din cauza riscului potential la sugari, Alaptarea în timp ce utilizati acest medicament nu este recomandat. ...