Cetrorelix - injectable


Serono | Cetrorelix - injectable (Medication)


Desc:

CETRORELIX blocheaza efectele apar în mod natural gonadotropin - eliberând hormonul (GnRH). GnRH controleaza eliberarea de un alt hormon, hormon luteinizant (LH), care induce ovulatia (eliberarea de un ou din ovar) în timpul ciclului menstrual.

În timpul tratamentului de hormon de stimulare ovariana, ovulatie prematura poate duce la ouale care nu sunt potrivite pentru fertilizare. CETRORELIX blocheaza acest ovulatie prematura nedorite.

CETRORELIX este utilizat pentru prevenirea ovulatiei premature în stimularea ovariana controlata. Acest lucru ofera timp ouale pentru a dezvolta în mod corespunzator. Acest medicament este utilizat de obicei cu un alt hormon (hCG-Gonadotropina corionica umana) pentru a va ajuta sa ramâneti gravida. HCG este folosit pentru a determina cresterea si eliberarea de un ou de matur (ovulatie). Acest medicament nu trebuie utilizat în cazul în care sunteti deja gravida.

...

Side Effect:

Exista diferite efecte secundare care pot aparea dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:greata, dureri de cap si dureri/vânataie/rosii/umflarea/mancarimi la locul injectarii. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra imediat.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:severa durere/umflarea/crampe la nivelul abdomenului. Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Nu utilizati cetrorelix daca sunteti gravida, dupa cum este cunoscut de a provoca malformatii congenitale. Discutati cu medicul dumneavoastra înainte de a utiliza cetrorelix daca aveti boala renala sau insuficienta renala (rinichi) probleme. CETRORELIX nu trebuie utilizat la pacientii cu insuficienta renala severa. ...