Cevimeline


Daiichi Sankyo | Cevimeline (Medication)


Desc:

Cevimeline este utilizat pentru a trata simptomele de gura uscata adesea experimentat de pacienti cu sindromul Sjogren. Functioneaza prin provocarea unor glande gura pentru a produce saliva mai multe.

...

Side Effect:

Efecte secundare grave pot include:scurtime de respiratie, respiratie suieratoare sau senzatie de apasare în piept; dureri în piept, puls inegale; atacurile de dureri severe de stomac pe partea dreapta, se întinde pâna la umar (uneori mai rau dupa masa); greata si varsaturi, balonare, febra, frisoane si icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor); umflarea în mainile sau picioarele; dureri de ochi sau drenare; febra, dureri de ureche, Simptomele gripei; sau pete albe sau rani în interiorul gurii sau pe buze.

Mai putin grave efecte secundare pot include:vedere încetosata, ochi uscat; transpiratie excesiva sau saliveze, salivare; nas înfundat sau curgerea; greata, diaree, constipatie, pierderea poftei de mâncare; gura uscata; dureri musculare; mâncarimi vaginale sau de descarcare de gestiune.

Contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea acestui medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii sau daca aveti:netratate sau necontrolate de astm; glaucom; sau o conditie ochi numit irita sau uveita.

Înainte de a lua cevimeline, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la medicamente, sau daca aveti:boli de inima, tulburare de ritm inima, angina pectorala (dureri în piept) sau un istoric de infarct; hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala); astm, bronsita cronica, sau boli pulmonare obstructive cronice (BPOC); sau o istorie de pietre la rinichi sau calculi biliari.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...