Chlorothiazide


Salix | Chlorothiazide (Medication)


Desc:

Chlorothiazide este indicata în managementul hipertensiunii arteriale, fie ca unic agent terapeutic sau de a spori eficacitatea altor medicamente antihipertensive în forme mai severe de hipertensiune arteriala.

Chlorothiazide este indicat ca terapie adjuvanta în edem asociat cu insuficienta cardiaca congestiva, ciroza hepatica si corticosteroizi si estrogen terapie.

...

Side Effect:

Informati medicul dumneavoastra daca oricare dintre aceste simptome sunt severe sau nu dispar:slabiciune musculara, ameteli, crampe, setea, dureri de stomac, tulburari gastrice, varsaturi, diaree, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, pierderea parului, daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome, apel medicul dumneavoastra imediat:dureri în gât, febra, neobisnuite sângerare sau vânataie, eruptie cutanata severa cu descuamarea pielii, dificultati de respiratie sau înghitire...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, colita sau probleme de stomac.

Hypokalemia pot dezvolta, mai ales cu brisk diureza, când severa ciroza este prezent sau dupa tratament prelungit. Hiperuricemie pot aparea sau acute de guta poate fi precipitat în anumite pacientii care primesc tiazide. Tiazide poate reduce excretia urinara de calciu. Tiazide poate provoca altitudine intermitenta si usoara de ser de calciu în absenta unor tulburari cunoscute de metabolismul de calciu. Marcat Hipercalcemia poate fi dovada de hiperparatiroidism ascunse. Tiazide ar trebui sa fie întrerupt înainte de efectuarea testelor pentru functia paratiroide.

...