Cimetidine


WraSer Pharmaceuticals | Cimetidine (Medication)


Desc:

Cimetidina este utilizat pentru a trata boli care necesita în special o reducere a secretiei gastrice acide, ulcer gastroduodenal, duodenal ulcer, benign gastric ulcer, ulcer recidivat, ulcer peptic postoperatorii, ulcere de droguri, stomac iritabil aciditate, esofagita, sângerare de la ulceratii si eroziuni esofagiene, gastrice sau duodenale preveni mare digestive sângerarea la pacientii cu risc ridicat, sindrom Zollinger-Ellison.

Cimetidina este utilizat pentru a trata ulcere ale stomacului si intestinelor si de a le împiedica sa vin înapoi dupa ce ei au vindecat. Acest medicament este, de asemenea, utilizat pentru a trata anumite stomac si gât (esofag) problemele cauzate de prea mult acid stomac (e. g. Sindrom Zollinger-Ellison, esofagita erozive) sau un flux înapoi de acidul din stomac în esofag (boala de acid reflux/GERD). Scaderea acid stomac suplimentare poate ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi dureri de stomac, arsuri la stomac, dificultate la înghitire, tuse persistenta si probleme cu somnul. Se pot preveni, de asemenea, daune grave acid pentru sistemul digestiv (e. g. ulcere, cancer al esofagului). Cimetidina apartine unei clase de medicamente denumite blocante H2. Acesta actioneaza prin reducerea cantitatii de acid în stomac.

...

Side Effect:

În timpul tratamentului unele tulburari tranzitorii usoara ar putea întâmpla ca diaree, dureri musculare, eruptii cutanate. Pe biologice putini pacienti au avut nivelul transaminazelor cresterea creatininei serice.

Dureri în piept la pacientii vârstnici sau la pacientii în stare critica, stare de confuzie, ameteala dispare în termen de 24 de ore dupa tratament, rare cazuri de hepatita, pancreatita, nefrita interstitiala, complet reversibile dupa încetarea tratamentului, agranulocitoza, foarte rar cazuri de anemie aplastica. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii.

Spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului ce baza de prescriptie medicala si medicamente fara prescriptie medicala, vitamine, suplimente nutritive, si produse din plante, luati. Daca luati antiacide (Maloxul, Mylanta, Tums), digoxin (Lanoxin), ketoconazol (Nizoral), sau saruri de fier, le ia 2 ore înainte de cimetidina.

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut vreodata virusul imunodeficientei umane (HIV), dobândite sindromul imunodeficientei (SIDA), sau boli de rinichi sau de ficat.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

Adultii mai în vârsta nu trebuie sa, de obicei, ia cimetidina deoarece nu este la fel de sigur ca alte medicatie(cu) care pot fi utilizate pentru a trata starea. ...