Cimzia


UCB | Cimzia (Medication)


Desc:

Cimzia/certolizumab este un medicament numit un blocant de factorul de necroza tumorala. Cimzia este utilizat la pacientii adulti pentru a reduce semnele si simptomele de moderat la sever activa Crohn boala (CD) la adulti care nu au fost ajutat destul de tratamente obisnuite; trata moderat la sever activa artrita reumatoida (RA).

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente cu Cimzia sunt Infectiile bacteriene, inclusiv abcese (carii care contin puroi), infectii virale (inclusiv herpes, virusul papiloma, si gripa), tulburari eosinophilic (tulburari de eozinofile, un tip de celule albe din sânge), leucopenie (scazut de celule albe din sânge conteaza inclusiv niveluri scazute de neutrofile si limfocite), dureri de cap (inclusiv migrene), anomalii senzoriale (cum ar fi amorteala, furnicaturi, senzatie de arsura), hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala), hepatita (inflamatia ficatului), inclusiv nivelurile crescute ale enzimelor hepatice, eruptii cutanate, febra, durere, astenie (slabiciune), prurit (mâncarime) si reactii la locul injectarii.

Cimzia nu trebuie utilizat în oameni care pot fi hipersensibil (alergic) la certolizumab pegol sau la oricare dintre celelalte componente. Aceasta nu trebuie utilizata la pacientii cu tuberculoza activa, alte infectii severe sau insuficienta cardiaca moderata pâna la severa (incapacitatea de inima sa pompeze suficient sânge în jurul corpului). ...

Precaution:

Înainte de a începe Cimzia, spuneti medicului dumneavoastra despre va conditii medicale, inclusiv daca le:au o infectie; aveti sau ati avut orice tip de cancer; au insuficienta cardiaca congestiva; au convulsii, orice senzatie de amorteala sau furnicaturi sau o boala care afecteaza sistemul nervos, cum ar fi scleroza multipla; sunt programate pentru a primi un vaccin; sunt alergic la oricare dintre ingredientele în Cimzia.

Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele, luati inclusiv prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine si suplimente pe baza de plante.

Spuneti doctorif sunteti gravida, de planificare pentru a deveni gravide, sau Alaptarea. Cimzia nu a fost studiat la femeile gravide sau care alapteaza. ...