Cipro


Bayer Schering Pharma AG | Cipro (Medication)


Desc:

Cipro/ciprofloxacina este un antibiotic într-un grup de medicamente numite fluorochinolone. Este utilizat pentru a trata diferite tipuri de infectii bacteriene.

...

Side Effect:

Opri utilizarea ciprofloxacina si apel medicul dumneavoastra imediat, daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:ameteli severe, lesin, rapid sau pounding batai de inima; durere brusca, rupa popping sunetul, vânatai, umflatura, sensibilitate, rigiditate sau pierderea de circulatie în oricare dintre articulatiile;

diaree apoasa sau sângeroase; confuzie, halucinatii, depresie, neobisnuit gândurile sau comportament; confiscarea (convulsii); piele Pale sau îngalbenite, întunecata urina colorata, febra, slabiciune; urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate; usor vânataie sau sângerare; amorteala, furnicaturi sau dureri neobisnuite oriunde în organism; primul semn de orice eruptie cutanata, indiferent de cât de usoara; sau reactie cutanata severa--febra, durere în gât, umflarea fetei sau limbii, de arsura în ochi, piele durere, urmata de o eruptie pe piele rosie sau violet care se raspândeste (mai ales în organism fata sau superior) si provoaca aparitia de vezicule si descuamarea.

Mai putin grave efecte secundare pot include:greata, varsaturi; ameteli sau somnolenta; încetosata; sentiment nervos, anxietate sau agitat; sau probleme de somn (insomnie sau cosmaruri).

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Este Cipro daca sunt luati, de asemenea, tizanidine; aveti o istorie de miastenia gravis; sau sunteti alergic la ciprofloxacina sau medicamente similare, precum gemifloxacin, levofloxacina, moxifloxacina, ofloxacin, norfloxacin, si altele.

Pentru a va asigura în conditii de siguranta puteti lua Cipro, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare din aceste alte conditii:inima tulburare de ritm; o istorie a cap de prejudiciu sau creier tumoare, o afectiune numita pseudotumor cerebri (presiune înalta în interiorul craniului care pot cauza dureri de cap, pierderea vederii, sau alte simptome); o istorie de reactie alergica la un antibiotic; probleme comune; rinichi sau boli hepatice; epilepsie sau convulsii; diabet zaharat; slabiciune musculara sau probleme de respiratie; niveluri scazute de potasiu din sânge (hypokalemia); sau antecedente personale sau familiale de sindromul QT lung.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...