Cipro XR


Bayer Schering Pharma AG | Cipro XR (Medication)


Desc:

Cipro XR/ciprofloxacina este un antibiotic într-un grup de medicamente numite fluorochinolone. Ciprofloxacin luptele de bacterii în organism. Ciprofloxacina este utilizat pentru a trata diferite tipuri de infectii bacteriene.

Ciprofloxacina este utilizat pentru a trata infectii ale pielii, plamâni, respiratorii, oase si articulatii cauzate de bacterii sensibile. Ciprofloxacina este, de asemenea, frecvent utilizate pentru a trata infectii urinare cauzate de bacterii, cum ar fi E. coli. Ciprofloxacina este eficace în tratarea diarrheas infectioase cauzate de E. coli, Campylobacter jejuni, si Shigella bacterii.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente de ciprofloxacin includ greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale, eruptii cutanate, dureri de cap, si neliniste. Ciprofloxacina trebuie evitata la copii si adolescenti mai putin de 18 ani, ca utilizarea în siguranta la acesti pacienti nu a fost stabilit.

Multe antibiotice, inclusiv ciprofloxacin, puteti modifica bacteriile normale din colon si sa încurajeze overgrowth de o bacterie responsabili pentru dezvoltarea de inflamatie a colonului (colita pseudomembranoasa). Pacientii care dezvolta semne de colita pseudomembranoasa dupa începerea ciprofloxacina (diaree, febra, durere abdominala, si eventual soc) ar trebui sa contactati medicul lor. Pacientii care iau ciprofloxacina poate dezvolta sensibilitatea pielii la lumina directa a soarelui.

Ciprofloxacin, precum si alte antibiotice în al clasei fluorochinolone de antibiotice, a fost asociat cu tendinita si chiar rupturi de tendoane, în special a tendonului lui Ahile.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Tu ar trebui sa utilizati acest medicament daca luati tizanidine (Zanaflex), daca aveti o istorie de miastenia gravis, sau daca sunteti alergic la ciprofloxacin (Cipru) sau similar cu antibiotice.

Înainte de a lua ciprofloxacin, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o tulburare de ritm a inimii, rinichi sau boli de ficat, probleme articulare, diabet, slabiciune musculara sau probleme de respiratie, o afectiune numita pseudotumor cerebri, antecedente de convulsii, o istorie a cap de prejudiciu sau creier tumoare, niveluri scazute de potasiu din sânge, antecedente personale sau familiale de sindrom QT lung, sau daca ati avut vreodata o reactie alergica la un antibiotic.

Nu luati ciprofloxacina cu produse lactate, precum lapte sau iaurt, sau cu calciu-fortificate suc. Evitati sa luati antiacide, vitamine sau suplimente minerale, sucralfat (Carafate), sau didanozina (Videx) pulbere sau tablete masticabile în termen de 6 ore înainte sau 2 ore dupa ce luati ciprofloxacina. Ciprofloxacina poate provoca umflarea sau ruperea unui tendon (fibre care leaga oase de muschi în organism), mai ales în Achile tendon a toc. Încetati sa luati ciprofloxacina si apel medicul dumneavoastra la o data daca aveti durere brusca, umflatura, sensibilitate, rigiditate sau miscarea probleme în oricare dintre articulatiile. Comun de odihna pâna când veti primi îngrijiri medicale sau instructiuni.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...