Ciprofloxacin


Bayer HealthCare | Ciprofloxacin (Medication)


Desc:

Ciprofloxacina este un antibiotic într-un grup de medicamente numite fluorochinolone. Ciprofloxacin luptele de bacterii în organism.

Ciprofloxacina este utilizat pentru a trata diferite tipuri de infectii bacteriene. De asemenea, este utilizat pentru a trata persoanele care au fost expuse la antrax. ...

Side Effect:

Ciprofloxacina este în general bine tolerat de droguri. Cu toate acestea, este mentionat pentru un numar mic de cazuri, aparitia de tulburari gastro-intestinale, boli de piele, sistemul muscular (Ahile tendinita, care poate progresa la ruptura de tendon) si sistemul nervos central. Greata, diaree, ameteli, lightheadedness, durere de cap, sau probleme cu somnul poate sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:mentale/starea de spirit modificari (e. g. anxietate, confuzie, halucinatii, depresie, rar gândurile de sinucidere), agitare (tremur), pielea mai usor ca Arsurile solare (sensibilitate la soare). Ciprofloxacin foarte rar poate cauza probleme grave nervoase, care pot fi reversibile daca identificate si tratate precoce. Cauta imediat medicului daca oricare dintre urmatoarele simptome dezvolta:durere/amorteala/ardere/furnicaturi/slabiciune în orice parte a corpului, modificari în cum simtiti touch/durere/temperatura/corp pozitia/vibratii.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:neobisnuit vânataie/sangerari, dureri de cap severe si persistente, semne de infectie noi (e. g. noi/persistente febra, persistente dureri în gât), neobisnuit schimbarea cantitatii de urina, schimba în culoarea de urina (urina rosu/roz), semne de probleme hepatice (e. g. Neobisnuit oboseala, stomac/abdominale durere, persistente greata/varsaturi, îngalbenirea ochi/piele, urina închisa la culoare), viziune modificari.

Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:severa ameteli, lesin, rapid/neregulate emotie, convulsii. Acest medicament poate provoca rareori o stare grava intestinale (Clostridium difficile asociate diaree) datorita un tip de bacterii rezistente. Aceasta conditie pot aparea în timpul tratamentului sau saptamâni la luni dupa tratament a oprit. Nu utilizati produse anti-diaree sau dureri narcotice medicamente daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome, deoarece aceste produse le pot face mai rau. ...

Precaution:

Ca cu alte chinolone, ciprofloxacina poate provoca stimularea sistemului nervos central, manifestata prin tremor, oboseala, fotofobie, confuzie, si foarte rar halucinatii sau convulsii. Prin urmare, utilizat cu prudenta la pacientii suspectat de contaminare sau au tulburari ale sistemului nervos central, arterioscleroza severa, epilepsie sau conditii care predispun la convulsii.

Utilizarea de ciprofloxacina poate provoca crystalluria, în cazul în care urina este alcalin. Prin urmare este hidratarea necesare si corespunzatoare pentru a evita Alcaloza de urina. Doza zilnica nu trebuie depa?ita. La pacientii cu functie renala afectata poate necesita ajustarea dozelor.

Tratament cu ciprofloxacina nu este recomandat la copii în crestere, cu exceptia cazurilor exceptionale de infectii grave cu bacterii rezistente la alte antibiotice. ...