Citalopram


Forest Laboratories | Citalopram (Medication)


Desc:

Citalopramul este un antidepresiv într-un grup de medicamente numite inhibitori selectivi ai recaptarii ai serotoninei (ISRS). Citalopramul este un medicament antidepresiv care afecteaza neurotransmitatori, substante chimice care nervi în creier utiliza pentru a comunica cu fiecare alte. Neurotransmitatorii sunt fabricate si lansat de nervi si apoi de calatorie si atasati la nervi din apropiere. Astfel, neurotransmitatori poate fi considerat ca sistemul de comunicare a creierului. Multi experti cred ca un dezechilibru între neurotransmitatori este cauza de depresie.

Citalopramul actioneaza prin prevenirea absorbtia de un neurotransmitator, serotonina, de celule nervoase dupa ce a fost lansat. Deoarece absorbtia este un mecanism important pentru eliminarea lansat neurotransmitatori si încheiere lor actiunilor nervii adiacente, absorbtia redusa cauzata de citalopram rezultatele în mai multe gratuit serotoninei în creier pentru a stimula celulele nervoase.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu citalopram sunt greata, gura uscata, varsaturi, transpiratie excesiva, cefalee, tremor, somnolenta, si incapacitatea de a dormi. În general, între 1 la 6 si 1 în 5 persoane experienta efect secundar.

Citalopramul este de asemenea asociat cu disfunctie sexuala. Unii pacienti pot avea reactii de retragere la oprirea citalopram. Simptomele de retragere includ ameteli, senzatii de furnicaturi, oboseala, vise vii, si iritabilitate sau saraci de spirit.

Antidepresive crescut riscul de suicid gândirea si comportamentul (suicidality) în studii pe termen scurt la copii si adolescenti cu depresie si alte tulburari psihice. Oricine în considerare utilizarea citalopram sau orice alt antidepresiv într-un copil sau adolescent trebuie sa echilibreze acest risc cu necesitatea clinice. Pacientii care sunt pornite pe terapie ar trebui respectate strâns pentru agravarea clinice, suicidality, sau neobisnuit de schimbari în comportamentul. ...

Precaution:

Nu luati citalopram pimozide (Orap), linezolid (Zyvox), sau un inhibitor de monoamine oxidaza (MAOI), cum ar fi Furazolidon (Furoxone), isocarboxazid (Marplan), phenelzine (Nardil), rasagilina (Azilect), selegiline (Eldepryl, Emsam, Zelapar), sau tranylcypromine (Parnate).

Înainte de a lua citalopram, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o tulburare de ritm a inimii, antecedente personale sau familiale de sindromul QT lung, sau un dezechilibru electrolitic (cum ar fi nivelurile scazute de potasiu sau magneziu din sânge).

Spuneti medicului dumneavoastra despre toate alte medicamente utilizati. Exista multe alte medicamente care pot creste riscul de probleme de ritm inima, daca le folosesc cu citalopram.

Este posibil sa aveti gânduri despre suicid când începe primul tinând un antidepresiv, cum ar fi citalopram, mai ales daca sunteti mai tineri decât 24 de ani. Medicul dumneavoastra va trebui sa verificati-va la vizite regulate pentru cel putin primele 12 saptamâni de tratament.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca ramâneti gravida în timpul tratamentului cu acest medicament. Nu începe si nu încetati sa luati citalopram în timpul sarcinii fara sfatul medicului dumneavoastra. ...