Claritin


Schering-Plough | Claritin (Medication)


Desc:

Claritin/Loratadina este indicat pentru ameliorarea simptomelor nazale si non-nazal de rinite alergice sezoniere si tratarea urticariei idiopatice cronice la pacientii de 2 ani sau mai în vârsta.

Pentru adulti si copii 6 ani si peste doza recomandata de claritin este un 10 mg comprimat sau reditab, sau 2 lingurite (10 mg) de sirop o data pe zi.

...

Side Effect:

Efectele secundare pot include:edem angioneurotic, astenie, dureri de spate, încetosata, dureri în piept, durere de urechi, dureri oculare, febra, crampe picior, indispozitie, rigorile, tinitus, cresterea în greutate.

Alte efecte secundare pot include:artralgii, mialgii, agitatie, amnezie, anxietate, confuzie, scaderea libidoului, depresie, tulburari de concentrare, insomnie, iritabilitate, paroniria.

În plus, spontane urmatoarele evenimente adverse au fost raportate foarte rar în timpul comercializarii de loratadine:Functia hepatica anormale, inclusiv icter, hepatita si necroza hepatica; alopecie; anafilaxie; marirea sanilor; eritem multiform; edem periferic; trombocitopenie; si convulsii. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu ia Claritin daca sunteti alergic la loratadine sau la desloratadine. Înainte de a lua acest mdication cere furnizorul de asistenta medicala daca este sigur pentru a lua Claritin daca aveti:boli de rinichi; sau boli hepatice.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...