Cleocin


Pfizer | Cleocin (Medication)


Desc:

Cleocin/Clindamicina este indicata în tratamentul infectiilor grave cauzate de bacterii anaerobe sensibile. De asemenea, este indicat în tratamentul infectiilor grave din cauza tulpini susceptibile de streptococi, pneumococ si stafilococi. Utilizarea sa trebuie rezervata pacienti penicilina-alergice sau alti pacienti pentru care, în opinia medicului, o penicilina este inadecvat.

...

Side Effect:

Efecte secundare grave marian includ:diaree apoasa sau sângeroase; icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor); urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei, leziuni în gura si gât piele eruptii cutanate cu furnicaturi severa, amorteala, durere, muschi slabiciune usor vânataie, neobisnuite sângerare (nas, gura, vagin sau rect), pete violet sau rosu indicati sub piele; sau febra, durere în gât, si dureri de cap cu vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii.

Mai putin grave efecte secundare pot include:modificarea tranzitului intestinal (mai ales la persoanele în vârsta); usoara greata, varsaturi sau dureri de stomac; dureri articulare vaginale mâncarimi sau de descarcare de gestiune; eruptii cutanate usoare sau mâncarime; sau iritatie în gât.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Spuneti medicului dumneavoastra despre toate prescriptie, over-the-counter, vitamine si produse naturiste puteti utiliza. Din cauza riscului de colita, înainte de a selecta Cleocin/clindamycin, medicul ar trebui sa ia în considerare natura infectiei si eligibilitatea unei alternative mai putin toxice (e. g. eritromicina).

Antibiotice medicamente poate provoca diaree, care pot fi un semn de o noua infectie. Daca aveti diaree apoasa sau sângeroase, încetati sa luati clindamycin si sunati-va medicului. Nu folositi anti-diaree medicina decât daca medicul dumneavoastra va spune sa.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...