Clobetasol


Tiber Laboratories | Clobetasol (Medication)


Desc:

Clobetasol este un steroid topic (de piele). Acesta reduce actiunile de produse chimice în organism, care cauzeaza inflamatie, roseata si umflarea.

Clobetasol topic este utilizat pentru a trata inflamatia si pruritul cauzate de o serie de afectiuni ale pielii, cum ar fi reactii alergice, eczeme si psoriazis. Acest medicament este un corticosteroid foarte puternic. Nu este recomandat pentru utilizare la copii sau cei mai mica de 18 ani din cauza un risc crescut de reactii adverse. Consultati medicul sau farmacistul pentru detalii. ...

Side Effect:

Exista unele efecte secundare care pot aparea atunci când acest medicament este aplicat pentru prima data a pielii cum ar fi:ardere, jignitor, mâncarime, iritatie, roseata, decolorare, piele uscata, pierderea parului, dureri de cap sau acnee. Acest lucru ar trebui sa dispara în câteva zile ca organismul dvs se adapteaza la medicamente. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:vergeturile (striuri), subtierea/decolorare a pielii, cresterea excesiva a parului, par umflaturi (foliculita). Infectii ale pielii pot deveni mai rau atunci când utilizati acest medicament. Anuntati medicul daca roseata, umflaturi sau iritarea nu se îmbunatateste. Rareori, este posibil acest medicament va fi absorbite de piele in sange. Acest lucru poate duce la efecte secundare ale corticosteroizi prea mult.

Aceste reactii adverse sunt mai susceptibile la copii si persoanele care folosesc acest medicament pentru o lunga perioada de timp sau pe zone întinse ale pielii. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse apar:neobisnuit/extreme oboseala, pierderea în greutate, dureri de cap, umflarea gleznelor/picioare, cresterea sete/urinare, probleme de vedere.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este putin probabil, dar solicitati imediat asistenta medicala daca apare. ...

Precaution:

Utilizati acest medicament exact conform instructiunilor de pe eticheta, sau ca ea a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. Nu folositi medicamente în cantitati mai mari sau mai mult recomandat. Medicina steroizi topici pot fi absorbite prin piele, care poate provoca steroizi efecte secundare întregul organism.

Face nu acopera tratati zonele de piele cu un bandaj sau alte acoperire daca nu medicul dumneavoastra va-a spus sa. Daca ati trateaza zona scutec de un copil, nu utilizati plastic pantaloni sau stramte scutece. Acoperind pielea care este tratata cu clobetasol actualitate poate creste cantitatea de medicament pielea absoarbe, care poate duce la nedorite efecte secundare.

Nu utilizati acest medicament pe un copil fara sfatul medicului. Copiii sunt mai susceptibile de a absorbi o cantitate mare de un steroid topic prin piele. Steroizi de absorbtie la copii poate provoca efecte secundare nedorite, sau o întârziere în crestere cu utilizarea pe termen lung. Discutati cu medicul dumneavoastra daca credeti ca copilul dumneavoastra nu este în crestere la o rata normala în timp ce utilizati acest medicament pe o perioada lunga de tratament. Adresati-va medicului daca starea dumneavoastra nu a îmbunatati în termen de 2 saptamâni de a folosi acest medicament, sau daca va dezvolta semne de o infectie a pielii bacteriene, fungice sau virale. ...