Clobex


GlaxoSmithKline | Clobex (Medication)


Desc:

Clobex/clobetasol este folosit la adulti pentru a trata o varietate de afectiuni ale pielii (e. g. eczeme, dermatita, alergii, eruptii cutanate). Clobetasol reduce umflarea, mâncarimi si roseata care pot aparea în aceste tipuri de conditii. Acest medicament este un corticosteroid foarte puternic (super mare potenta).

Utilizati acest medicament pe piele doar. Nu folositi pe fata, vintre sau axile decat regizat de medicul. Dupa aplicarea medicatie, spalati-va mâinile daca nu utilizati acest medicament pentru tratarea mâinile. Daca aplicarea acestui medicament lânga ochii, evita obtinerea-l în ochi, pentru ca acest lucru poate agrava sau provoca glaucom.

...

Side Effect:

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este putin probabil, dar solicitati imediat asistenta medicala daca apare. Simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:vergeturile (striuri), subtierea/decolorare a pielii, par neobisnuite crestere, acnee, par umflaturi (foliculita). ...

Precaution:

Desi este putin probabil, acest medicament poate încetini cresterea unui copil în cazul în care pentru o lunga perioada de timp. Efectul final înaltime adult este necunoscut. Vedea medicul în mod regulat, astfel încât copilul pe înaltime poate fi verificat.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:circulatie proasta, diabet, alte afectiuni ale pielii (e. g. acnee rozacee, dermatite periorale), sistemul imunitar probleme. ...