Clomid


Sanofi-Aventis | Clomid (Medication)


Desc:

Clomid/clomifen stimuleaza eliberarea de hormoni, necesare pentru ovulatie sa apara. Acesta este folosit în principal pentru tratarea infertilitatii feminine. Clomid este utilizat pentru stimularea ovulatiei (eliberarea de un ou) când ovarele femeii poate produce un folicul dar stimulare hormonala este deficitar.

Acest medicament nu este recomandat pentru femei ale caror ovarele nu mai face oua în mod corespunzator (pituitara primar sau insuficienta ovariana).

...

Side Effect:

Exista unele reactii adverse care pot sa apara dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:stomac deranjat, balonare, plenitudine abdominala si pelviana, înrosirea fetei (bufeuri), piept de sensibilitate, durere de cap sau ameteli. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Viziune modificari (e. g. vedere încetosata, vazând spoturi sau clipeste) uneori pot aparea în timpul tratamentului de clomiphene, mai ales daca sunt expuse la lumina stralucitoare. Aceste efecte secundare dispar de obicei câteva zile sau saptamâni dupa tratament este oprit. Cu toate acestea, în cazuri rare, viziune modificari pot fi permanente.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre urmatoarele apar:viziune probleme/modificari, dureri de ochi. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:vaginale anormale sângerare, mentale/starea de spirit modificari.

Acest medicament poate provoca o afectiune cunoscuta ca sindrom ovarian hyperstimulation (OHSS). Rareori, grave OHSS provoaca lichid pentru a construi brusc în stomac, piept, si zona inimii. Acest lucru poate sa apara în timpul tratamentului sau dupa tratament a fost oprit.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Utilizati prudenta atunci când de conducere, folosirea utilajelor sau efectuarea altor activitati periculoase.

Clomid poate provoca încetosarea vederii sau alte efecte secundare vizuale în cursul sau la scurt timp dupa terapie. Anunta medicul imediat daca va dezvolta efecte secundare vizuale si utilizati prudenta atunci când efectueaza activitati periculoase, în special în conditii de iluminare variabila.

Clomid poate creste probabilitatea de a nasterilor multiple. Nasteri multiple pot efectua risc suplimentar atat pentru mama si pentru fat. ...