Clonidine


Boehringer Ingelheim | Clonidine (Medication)


Desc:

Clonidina este un medicament tensiunii arteriale, care relaxeaza musculare netede, a vaselor de sânge, care le determina sa se adânceasca, sau dilata. Clonidina poate fi folosit, de asemenea, pentru a trata bufeurile. Deoarece este un tratament nonhormonal, femeile cu o istorie de cancer de sân poate folosi fara cresterea riscului de cancer de celule cre?terii.

Iau acest medicament de gura, cu alimente, de obicei, de doua ori pe zi, sau ca regia de catre medicul dumneavoastra pentru starea dumneavoastra. Doza se bazeaza pe conditie medicala si raspunsul la tratament. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra.

...

Side Effect:

Efectele secundare posibile de Clonidina includ:somnolenta, oboseala; gura uscata; dificultati de dormit; ameteli; greata; scaderea capacitatii sexuale; varsaturi; constipatie. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului.

Daca observati oricare dintre aceste sa caute ajutor medical imediat:eruptii cutanate oriunde pe corp; urticarie; umflarea de fata, gât, limba, buzele, ochii, mâinile, picioare, glezne, sau pulpe inferioare; dificultate la înghitire sau respiratie; sau raguseala. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la ea, la alte medicamente, sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:un accident vascular cerebral, atac de cord recent sau boli de inima sau rinichi.

Deoarece acest medicament poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele, pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...