Clopidogrel


Sanofi-Aventis | Clopidogrel (Medication)


Desc:

Clopidogrel pastreaza trombocite în sânge de la coagulare a conditii (de coagulare) pentru a preveni nedorite cheaguri de sânge care pot aparea cu anumite inima sau vas de sânge. Clopidogrel este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge dupa un recent atac de cord sau accident vascular cerebral, si la persoanele cu anumite afectiuni ale inimii sau vaselor de sânge.

Clopidogrel este utilizat pentru a preveni accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic si moartea la persoanele care au avut un accident vascular cerebral anterior, angina pectorala instabila, atac de cord sau care au boli arteriale periferice (PAD). Combinatia de clopidogrel si aspirina este mai buna decât aspirina sau clopidogrel singur în prevenirea un alt atac de cord, dar riscul de sângerare este mai mare.

...

Side Effect:

Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Încetati sa utilizati clopidogrel si apel la o data medicul dumneavoastra, daca aveti oricare dintre aceste efecte secundare grave:nosebleed sau alte sângerare care nu se va opri; scaune sângeroase sau zabovi, sânge în urina; tuse cu sânge sau voma care arata ca motive de cafea; durere toracica sau senzatie grele, durere de raspandire la brat sau umar, greata, transpiratie, sentimentul general de bolnav; amorteala brusca sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului; brusc dureri de cap, confuzie, probleme cu viziune, discursul sau echilibru; pielea palida, slabiciune, febra, sau icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor); sau usor vânataie, neobisnuite sângerare (nas, gura, vagin sau rect), violet sau rosu indicati pete sub piele. ...

Precaution:

Înainte de a lua clopidogrel, spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului daca sunteti alergic la clopidogrel sau orice alte medicamente, ce prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine, suplimente nutritive, si produse naturiste luati sau intentionati sa ia. Asigurati-va ca pentru a mentiona oricare dintre urmatoarele:anticoagulante '(sânge diluanti ), cum ar fi warfarina; anumite antifungice fluconazol, ketoconazol si voriconazole; aspirina si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi felbamate, ibuprofen si naproxen; Fluvastatin; cimetidina; etravirine; fluoxetina; fluvoxamina; fenitoina; inhibitorii pompei de protoni esomeprazol si omeprazol; tamoxifen; ticlopidina; TOLBUTAMIDE; si torsemide.

Daca aveti sângerari ulceratii (rani în garnitura de stomac sau intestinul subtire care sunt sângerare), sângerare în creier, sau orice alta conditie care cauzeaza severe sângerari medicul dumneavoastra poate sa va spun ca nu ar trebui sa luati clopidogrel. Si daca ati recent au fost ranite si au sau au vreodata a avut boli de ficat sau rinichi sau orice conditie care poate provoca sângerari, inclusiv probleme de stomac, cum ar fi ulcere si anumite probleme oculare.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...