Clorazepate


Ranbaxy Laboratories | Clorazepate (Medication)


Desc:

Clorazepate este indicat pentru ameliorarea simptomatica acuta alcool retragere. Clorazepate este indicat pentru gestionarea de tulburari de anxietate sau pentru ameliorarea pe termen scurt al simptomelor de anxietate.

Anxietate sau tensiune asociate cu stresul de zi cu zi, de obicei, nu necesita tratament cu un anxiolitic. Eficacitatea clorazepate în gestionarea pe termen lung de anxietate, care este, mai mult de 4 luni, a nu fost evaluat de studii clinice sistematice.

...

Side Effect:

Au existat rapoarte de valori anormale ale testelor functiei ficatului si rinichilor si de scaderea hematocritului. Mai putin frecvent raportate (în ordinea descrescatoare a aparitiei) au fost:ameteli, diverse plângerile gastro-intestinale, nervozitate, vedere încetosata, gura uscata, dureri de cap si confuzie mentala.

Alte reactii adverse includ insomnie, eruptii cutanate tranzitorii, oboseala, ataxie, genito-urinar plângeri, iritabilitate, diplopie, depresie, tremuraturi si slurred discurs. Efect secundar frecvent raportate a fost somnolenta. ...

Precaution:

Medicamente antiepileptice (MAE), inclusiv clorazepate dipotasic, creste riscul de gânduri de sinucidere sau comportament la pacientii care iau aceste medicamente pentru orice indicatie. Din cauza lipsei de experienta clinica suficiente, clorazepate nu este recomandat pentru utilizare la pacientii cu mai putin de 9 ani. Clorazepate nu este recomandat pentru utilizare în nevrozei depresive sau în reactii psihotice. ...