Clozapine


Unknown / Multiple | Clozapine (Medication)


Desc:

Clozapina este utilizat pentru a trata probleme de sanatate mintala ca schizofrenie, care afecteaza modul în care gândesc, simt sau sa se comporte. Aceste probleme sunt considerate a fi cauzate de supra-activitate a anumitor zone ale creierului. Clozapina actioneaza prin blocarea receptorilor de dopamina în creier pentru a modifica activitatea în aceste zone, care ajuta la îmbunatatirea deranjat gânduri si comportamente.

...

Side Effect:

Vorbesc cu medicul dumneavoastra daca aveti unele dintre urmatoarele reactii adverse cauzate de Clozapina:somnolenta, ameteli, salivatie crescut, constipatie, gura uscata, agitatie, durere de cap.

Unele reactii adverse pot fi grave, prin urmare, contactati medicul imediat:tremura mâinile care nu se poate controla, convulsii, lesin, dificultate urinat sau pierderea controlului vezicii urinare, confuzie, schimbari în viziune, tremor, febra, rigiditate musculara severa, transpiratie, confuzie, modificari în comportament, dureri în gât, neobisnuite sângerare sau vânataie, pierderea poftei de mâncare, stomac deranjat, îngalbenirea pielii sau a ochilor, durere în partea superioara dreapta a stomacului, simptome asemanatoare gripei, lipsa de energie. ...

Precaution:

Înainte de a lua Clozapina, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti orice fel de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Acest medicament nu trebuie utilizat daca aveti anumite afectiuni medicale. Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:istorie de tulburari de sânge (e. g. leucemie, scazut de celule albe din sânge), istorie de tulburari de sânge cauzata de Clozapina, intestinale grave probleme (e. g. ileus paralitic), convulsii nu sunt controlate de medicatie.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:probleme intestinale (e. g. sindrom de colon iritabil), probleme respiratorii, diabet/familie antecedente de diabet, glaucom, probleme cardiace, probleme cu rinichii, probleme hepatice, obezitate/familie istorie de obezitate, convulsii, dificultate urinat (e. g. probleme de prostata).

Acest medicament poate face sa va ametit sau somnolent sau provoca încetosata. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta sau viziune clara pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Bauturi alcoolice ar trebui sa fie limitata. Pentru a minimiza ameteli si lightheadedness, ridica-te incet atunci când în crestere de la o pozitia asezat sau culcat.

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti un descendent al evrei a?kenazi, deoarece poate fi la un risc mai mare pentru o scadere în dumneavoastra celule albe din sânge.

Înainte de a avea o interventie chirurgicala, spuneti medicului dumneavoastra sau dentist daca utilizati acest medicament.

Forma rapid de dizolvare de acest medicament poate contine aspartam sau fenilalanina. Daca aveti fenilcetonurie (PKU) sau orice alta conditie care va solicita sa limiteze consumul de aspartam (sau fenilalanina), consultati medicul sau farmacistul despre utilizarea în conditii de siguranta acest medicament.

Acest medicament poate face rar dumneavoastra cresterea nivelul de zahar din sânge, provoaca sau agravarea diabetului zaharat. Acest ridicat de zahar din sânge poate provoca rareori afectiuni grave, cum ar fi coma diabetica. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca va dezvolta simptome de ridicat de zahar din sânge, cresterea sete sau urinare. Daca deja ai diabet, asigurati-va ca pentru a verifica zahar din sânge în mod regulat.

Acest medicament poate provoca, de asemenea, semnificativa în greutate. Aceste efecte, împreuna cu diabet, poate creste riscul de a dezvolta boli de inima.

Persoanele în vârsta poate fi mai sensibili la efectele acestui medicament, mai ales de efecte secundare, cum ar fi constipatie si scaderea tensiunii arteriale.

În timpul sarcinii, acest medicament ar trebui sa fie utilizat numai atunci câ...