Clozaril


Novartis | Clozaril (Medication)


Desc:

Leponex/Clozapina este un medicament antipsihotic, utilizat pentru a trata simptomele de schizofrenie severa la persoanele care nu au raspuns la alte medicamente. Acesta este poate de asemenea fi folosite pentru a reduce riscul de comportament suicidar în oameni sufera de schizofrenie sau tulburari similare.

Iau acest medicament de gura, cu alimente, ca regia de catre medicul dumneavoastra pentru starea dumneavoastra. Doza se bazeaza pe conditie medicala si raspunsul la tratament. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra.

...

Side Effect:

Printre cu efectele sale necesare, Leponex poate provoca reactii adverse severe cum ar fi:o reactie alergica – eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, fetei sau urticarie; sentiment scurt de respiratie, chiar si pe timp de noapte sau cu efort usoara; umflarea în mainile sau picioarele; febra, slabiciune, dureri în gât, muschii rigid, confuzie, transpiratii, batai de inima rapide sau inegale; amorteala brusca sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului; brusc dureri de cap, confuzie, probleme cu viziune, discursul sau echilibru; dureri în piept, brusca tuse, respiratie suieratoare, respiratie rapida, puls rapid, dureri sau umflaturi în unul sau ambele picioare; pete albe sau rani în interiorul gurii sau pe buze; greata, varsaturi, pierderea poftei de mâncare, si icter; sau sechestru. Daca observati oricare dintre aceste sa caute ajutor medical imediat.

Daca oricare dintre urmatoarele mai grave efecte secundare persista sau se agraveaza, sunati-va medicului:constipatie; salivare, în special noaptea; crescut transpiratie; somnolenta, ameteli, filare senzatie; probleme de somn sau cosmaruri; sau crestere în greutate. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii.

Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:epilepsie netratate sau necontrolata; o tulburare de maduva osoasa; ileus paralitic sau blocaj intestinal; o istorie de infectii cauzate de luarea Clozapina; sau în cazul în care, de asemenea, utilizati medicamente care slabi sistemul imunitar, cum ar fi cancer medicament sau steroizi; boli de inima, istoria de atac de cord sau accident vascular cerebral; antecedente personale sau familiale de sindromul QT lung; epilepsie sau alte tulburari de sechestru; pulmonare, hepatice sau boli de rinichi; diabet zaharat; o istorie de maduva osoasa sau tulburari de celule din sânge; o extinsa de prostata sau probleme urinare; sau glaucom.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...