Cobal


Merit Pharmaceuticals | Cobal (Medication)


Desc:

Cobal/ciancobalamina este o forma sintetica (artificiale) de vitamina B12. Vitamina B12 este important pentru cresterea, reproducerea celulara, formarea de sânge si sinteza proteinelor si a tesutului. Acesta este utilizat pentru a trata anemia pernicioasa, deficit de vitamina B12 nutritionale, malabsorbtie de vitamina B12, si alte cazuri de deficit de vitamina B12.

...

Side Effect:

Dureri/roseata la locul injectarii, usoara diaree, mâncarime, sau un sentiment de umflarea tot corpul poate produce. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Acest medicament poate cauza niveluri scazute de potasiu din sânge (hypokalemia). Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:musculare, crampe, slabiciune, batai neregulate ale inimii. Oameni care au o tulburare de sange rara (policitemia vera) pot rareori au simptome legate de aceasta tulburare în timp ce lua ciancobalamina.

Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste simptome rare, dar foarte grave:durere toracica (în special cu dificultati de respiratie), slabiciune pe o parte a corpului, modificari bruste viziune, slurred discurs. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza Cobal, spune furnizorul de asistenta medicala daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:redus nivelurile de potasiu din sânge (hypokalemia), guta, o anumita tulburare de sânge (policitemia vera), o anumita boala de ochi (Leber pe boala), alte deficiente de vitamine/minerale (mai ales folic acid si fier).

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...