Colazal


Salix | Colazal (Medication)


Desc:

Colazal/balsalazide este indicat pentru tratamentul de blândete pentru colita ulceroasa moderat activ (UC) la pacientii 5 ani si mai în vârsta.

Colita ulceroasa se caracterizeaza prin inflamatia si ulceratii ale mucoasei de colon. Cauza este necunoscut, si aceasta apare de obicei la persoanele cu vârsta între 15 si 35 de ani, cu un al doilea vârf în rândul persoanelor în vârsta de 55-60 ani. Simptomele de UC pot include diaree cu sânge, sângerare rectala, colon urgen?ei, dureri abdominale si sensibilitate, greata si varsaturi, pierderea poftei de mâncare, scadere în greutate, si febra.

...

Side Effect:

Opriti utilizarea balsalazide si apel la o data medicul dumneavoastra, daca aveti oricare dintre aceste efecte secundare grave:agravarea simptomelor colita, febra, dureri de stomac, crampe sau diaree cu sânge; sângerari din rect; sau palid pielii, învinetire usoara, slabiciune.

Mai putin grave efecte secundare pot include:dureri de cap, probleme de somn (insomnie); greata, varsaturi, dureri de stomac, diaree; curgerea nasului, simptome de raceala; sau dureri articulare.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua balsalazide, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:stomac/intestinale blocaj (e. g. stenoza pilorica), boli de ficat, boli de rinichi.

Acest medicament este similar cu aspirina. Copii si adolescenti, nu ar trebui sa ia aspirina sau medicamente legate de aspirina (e. g. salicilati) daca au varsat de vânt, gripa sau orice boli nediagnosticate, sau în cazul în care doar au fost dat un vaccin cu virus viu (e. g. varicella vaccin), fara prima consultarea un medic despre sindromul Reye, o boala rara, dar grave.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...