Col - Benemid


Merck & Co. | Col - Benemid (Medication)


Desc:

Col - Benemid este un medicament de combinatie de probenecid si colchicina. Este folosit pentru a preveni Guta si artrita gutoasa la persoanele care au atacuri de guta severa frecvente. Guta este cauzata de prea mult acid uric în sânge. Atunci când nivelurile de uric acid în sânge sunt prea mari, uric acid pot forma cristale tare in articulatii. Probenecid apartine unei clase de medicamente cunoscute ca uricosurics. Acesta actioneaza prin accelerarea eliminarea de uric acid prin rinichii. Aceasta scade de acid uric în sânge.

Iau acest medicament de gura, de obicei, de doua ori pe zi cu un pahar plin cu apa sau ca regia de catre medicul dumneavoastra. Daca stomac deranjat apare, acest medicament poate fi luate cu alimente sau antiacide.

...

Side Effect:

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

Poate produce greata, crampe, diaree, pierderea poftei de mâncare, ameteli, pierderea parului, dureri de cap, varsaturi, si urinare frecventa. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt. ...

Precaution:

Acest medicament poate face sa va ametit. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Alcoolul poate reduce eficacitatea acestui medicament. Limita de bauturi alcoolice.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. Colchicina poate reduce productia de sperma, care ar putea afecta capacitatea de un tata pentru tatal unui copil. Consultati medicul pentru mai multe informatii. ...