Colesevelam


Genzyme | Colesevelam (Medication)


Desc:

Colesevelam este într-o clasa de medicamente numite Chelatorii acizilor biliari. Colesevelam este un medicament scaderea colesterolului, este folosit impreuna cu dieta, pierdere în greutate si exercitiu pentru a reduce cantitatea de colesterol si anumite substante grase în sânge. Colesevelam este, de asemenea, folosite pentru îmbunatatirea controlului glicemic la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, dar este nu este pentru tratarea diabetului de tip 1 ?i nu este folosit în cetoacidoza diabetica.

...

Side Effect:

Efectele secundare comune ale acestui medicament sunt:constipatie; greata, dureri de stomac deranjat, gaze, indigestie; senzatie de slab sau obosit; slabiciune musculara; sau rinoree, durere în gât. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului.

Daca observati semne de o reactie alergica, cum ar fi eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, sau fata sau urticarie cauta îngrijiri medicale imediat. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Informati medicul dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:obstructie intestinala, pancreatita, stomacului sau intestinului chirurgie, un deficit de vitamina sau un blocaj in stomac sau intestine.

Evita consumul de alimente care sunt bogate in grasimi sau colesterol si urmati dieta, medicamente, si de a exercita rutine foarte strâns pentru rezultate mai bune.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...