Colestid


Pfizer | Colestid (Medication)


Desc:

Colestid/colestipol este un medicament scaderea colesterolului. Colestipol scade colesterolul rau din sânge, care este de asemenea numit colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica). Scaderea LDL colesterol poate reduce riscul de artere întarite, care poate duce la atacuri de cord, accident vascular cerebral, si probleme de circulatie.

Scaderea nivelului de colesterol ridicat este o parte importanta de prevenire a bolilor de inima si arterioscleroza (rigidizarea arterelor).

Prin promovarea eliminarea de acizi biliari, colestipol fortele ficatului de a converti mai mult colesterol în acizi biliari, pentru a înlocui pierdut acizi biliari. Acest lucru reduce nivelurile de colesterol în organism.

...

Side Effect:

Colestid poate interfera cu absorbtia vitaminelor liposolubile (vitaminele A, D, si K), care poate duce la deficiente chiar cu suplimentarea. Deoarece colestipol nu este absorbit în organism nu este de asteptat sa fie secretat în laptele matern.

Efectul advers cel mai comun este constipatie. Dureri abdominale, crampe, diaree, ameteli, flatulenta, greata, si varsaturi apar mai frecvent. Rareori, ulcere, absorbtie redusa de elemente nutritive, scaune grase, si stomac sau hemoragie intestinala pot aparea.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Tu nu trebuie sa luati acest medicament daca sunteti alergic la colestipol sau daca aveti un blocaj în intestine dumneavoastra. Înainte de a lua Colestid, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti probleme de înghitire, constipatie sau hemoroizi, un stomac sau tulburari intestinale, boli de ficat, o tulburare tiroidian, o tulburare de sângerare, o istorie de stomac majore sau interventii chirurgicale intestinale, sau daca aveti o vitamina A, D, E, K sau deficienta.

Colestid este doar o parte a unui program complet de tratament care include, de asemenea, dieta, exercitarea si greutate de control. Urmati dieta, medicamente, si de a exercita rutine foarte strâns.

Nu luati alte medicamente în acelasi timp sa luati Colestid/colestipol. Luând colestipol poate face mai greu pentru corpul tau pentru a absorbi anumite medicamente, ceea ce le face mai putin eficace.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...