Colestipol


Pharmacia Limited | Colestipol (Medication)


Desc:

Colestipol scade colesterolul rau din sânge, care este de asemenea numit colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica). Scaderea LDL colesterol poate reduce riscul de artere întarite, care poate duce la atacuri de cord, accident vascular cerebral, si probleme de circulatie.

Colestipol este cel mai frecvent prescris în 2-4 doze divizate, dar, de asemenea, poate fi prescris o data pe zi. Doza uzuala de adult este gm 2-16 tablete administrat o data sau de doua ori în fiecare zi sau 5-30 de grame de granule o data pe zi sau 4 ori pe zi. Colestipol este utilizat împreuna cu modificari dietetice pentru tratamentul de nivelul colesterolului din sânge mare.

...

Side Effect:

Cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

Constipatie, dureri de stomac/crampe, gaze, greata si varsaturi pot sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt. Pentru a preveni constipatia, sa mentina o dieta adecvata în fibre, bea multa apa, precum si exercitarea. ...

Precaution:

Deoarece acest medicament pot interfera cu absorbtia de anumite vitamine (cum ar fi vitaminele A, D, E, K) atunci când sunt utilizate pentru o lunga perioada de timp, medicul dumneavoastra poate directiona sa ia un supliment de multivitamine.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:probleme de înghitire, tulburari de stomac/intestinale, recent o interventie chirurgicala majora intestinale, constipatie, hemoroizi. ...