Comtan


Novartis | Comtan (Medication)


Desc:

COMTAN/entacapone este indicat ca adjuvant in levodopa/carbidopa pentru a trata pacientii cu boala Parkinson idiopatica. ...

Side Effect:

Greata, varsaturi, diaree, nedorite/necontrolate miscarile, crescut de transpiratie, somnolenta, oboseala, gura uscata, gaze si dureri abdominale pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Urina poate transforma maro-portocaliu. Acest efect este inofensiv. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:mentale/starea de spirit modificari (cum ar fi confuzie, halucinatii), îndeamna neobisnuite (cum ar fi crescut de jocuri de noroc, îndeamna sexuale), febra, rigiditate musculara, diaree persistenta.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:usoara sângerare/vânataie, muschii în gât/dureroase, slabiciune musculara, probleme de respiratie, dureri cu respiratie.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Nu luati Comtan daca ati avut vreodata o alergie la entacapone sau la oricare dintre celelalte componente în Comptan. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti alergii la orice alte medicamente, alimente, coloranti sau conservanti.

Nu luati Comtan daca aveti sau avut vreodata oricare dintre urmatoarele probleme de sanatate / medical conditii:o problema cu ficatul; unei tumori ale glandei suprarenale care ar putea cauza tensiunii arteriale sa se ridice la un nivel periculos; unei grave conditie numita Sindromul malign neuroleptic (NMS), cu simptome cum ar fi o crestere brusca a temperaturii corpului, transpiratie, batai rapide ale inimii, rigiditate musculara si fluctuante tensiunii arteriale; o afectiune numita rabdomioliza, cu simptome de slabiciune musculara severa, care nu a fost din cauza unei accidentari.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...