Concerta


Janssen Pharmaceutica | Concerta (Medication)


Desc:

Concerta/Metilfenidat este indicat ca parte integranta a unui program total de tratament pentru ADHD, care pot include alte masuri (psihologice, educationale, sociale). Tratamentul medicamentos nu poate fi indicata pentru toti pacientii cu ADHD.

Specifice etiologia acestui sindrom este necunoscuta, si nu exista nici un singur test de diagnosticare. Diagnostic adecvate necesita utilizarea de resurse medicale si speciale psihologice, educationale si sociale. Concerta este indicat pentru tratamentul de Attention Deficit tulburare de hiperactivitate (ADHD) la copii 6 ani si mai mari, adolescenti, si adulti pâna la vârsta de 65 de ani.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente reactii adverse asociate cu întreruperea la copii si adolescenti sau adulti pot include:anxietate, iritabilitate, insomnie, si presiunea de sânge a crescut. Reactiile adverse cel mai frecvent la pacientii pediatrici (copii si adolescenti) a fost dureri abdominale superioare.

Reactiile adverse cel mai frecvent la pacientii adulti au fost scaderea poftei de mâncare, dureri de cap, uscaciunea gurii, greata, insomnie, anxietate, ameteli, greutate a scazut, iritabilitate, si hiperhidroza. ...

Precaution:

Concerta nu trebuie luate de catre pacientii care au:alergii la methylphenidate sau alte ingrediente în Concerta semnificative anxietate, tensiune sau agitatie; glaucom; ticuri, Sindromul Tourette, sau istoricul familial de Sindromul Tourette; utilizarea actuale sau monoamine oxidazei inhibitor (MAOI); esofag, stomac sau intestinal îngustarea. Copiii sub vârsta de 6 ani nu ar trebui sa ia Concerta.

Decese subite, accident vascular cerebral si infarct miocardic au fost raportate la adulti luând droguri stimulente la doze obisnuite pentru ADHD. Moartea subita a fost raportat in asociere cu CNS stimulent tratament la doze obisnuite la copii si adolescenti cu anomalii cardiace structurale sau alte probleme grave cardiace.

Abuz de Metilfenidat poate duce la dependenta. Spune-ti medical daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra a avut probleme cu alcool sau droguri; a avut orice probleme cu inima, defecte cardiace, hipertensiune arteriala, sau un istoric familial de aceste probleme; a avut depresie, anormale gândurile sau viziuni, tulburare bipolara, sau sechestrarea.

Contactati medicul imediat daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra:dezvolta gândire anormala, halucinatii, starile anormale sau extreme sau excesiv de activitate; sau daca comportamentul agresiv sau ostilitate dezvolta sau se agraveaza în timp ce lua acest medicament. Copilul dumneavoastra profesionist de asistenta medicala ar trebui sa verificati înaltimea si greutatea de multe ori si pot intrerupe tratamentul Concerta în cazul în care copilul dumneavoastra nu este în crestere sau câstiga în greutate cum era de asteptat.

Administrarea de stimulente poate exacerba simptomele de tulburare de comportament perturbari si gândire la pacientii cu o tulburare psihotice preexistente. ...