Copegus


Genentech | Copegus (Medication)


Desc:

Copegus în combinatie cu Pegasys (interferon alfa-2a) este indicat pentru tratamentul adultilor cu infectia cu virusul hepatitei C cronice (CHC), care au compensat boli hepatice si nu au fost tratate anterior cu interferon alfa.

Copegus ar trebui sa fie luate cu alimente. Doza recomandata pentru tratamentul hepatitei cronice c la pacientii coinfected cu HIV este Pegasys 180 mcg subcutanat o data pe saptamâna si Copegus 800 mg de gura zilnic pentru o durata totala de 48 de saptamâni, indiferent de genotipul VHC.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent raportate de reactii adverse au fost reactii psihice, inclusiv depresie, insomnie, iritabilitate, anxietate, si simptome asemanatoare gripei, cum ar fi oboseala, febra, mialgii, dureri de cap si rigorile.

Alte reactii adverse grave pot sa apara, cum ar fi:sinucidere, ideatie suicidara, psihoza, agresivitate, anxietate, droguri abuz si droguri Supradozaj, angina pectorala, disfunctie hepatica, ficat gras, sclerozante, aritmie, diabet zaharat, fenomene autoimune (e. g. hipertiroidie, hipotiroidie, sarcoidoza, lupus eritematos sistemic, artrita reumatoida), neuropatie periferica, anemie aplastica, peptic ulcer, hemoragie gastro-intestinala, pancreatita. ...

Precaution:

Copegus/Pegasys ar trebui sa fie utilizat cu prudenta la pacientii cu:scaderea functiei renale. ; o istorie de tulburari psihice grave, de exemplu depresie; boli de inima; istorie de insuficienta cardiaca, atac de cord sau batai de inima neregulate (aritmii); Istoria de guta; co-infectate cu HIV si luând antiretrovirale medicamente, în special în cazul în care acestea au, de asemenea, un numar scazut de CD4; nivelurile scazute de hemoglobina în sânge (anemie).

Tu nu trebuie sa luati acest medicament daca aveti boli cardiace severe, în special daca instabil sau necontrolata în ultimele ?ase luni; hepatice ciroza cu complicatii (ciroza decompensata) sau grav scaderea functiei hepatice; sunt co-infectate cu hepatita C si HIV care au ciroza hepatica si moderat la sever scaderea functiei hepatice; boli de sânge care implica probleme cu hemoglobina, precum thalassaemia, secera de celule anemie.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...