Cortef


Pfizer | Cortef (Medication)


Desc:

CORTEF/hidrocortizonul este într-o clasa de medicamente numite steroizi. Acesta împiedica eliberarea de substante în organism, care cauzeaza inflamatie.

CORTEF/hidrocortizonul este utilizat pentru a trata mai multe conditii diferite, cum ar fi tulburari alergice, afectiuni ale pielii, colita ulceroasa, artrita, lupus, psoriazis, sau tulburari de respiratie.

...

Side Effect:

Apel medicul dumneavoastra la o data daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:probleme cu viziunea ta; umflarea, rapida crestere în greutate, senzatie de scurt de respiratie; depresie severa, neobisnuit gândurile sau comportament, confiscarea (convulsii); scaune sângeroase sau zabovi, tuse cu sânge; Pancreatita (dureri severe în stomac superioara raspândirea de spate, greata si varsaturi, rapid rata de inima); scazut de potasiu (confuzie, inegala a pulsului, sete extrema, crescut urinare, picior de disconfort, slabiciune musculara sau senzatie de moale); sau periculos tensiunii arteriale (dureri de cap severe, vedere încetosata, zumzet în urechi, anxietate, confuzie, dureri în piept, scurtime de respiratie, batai de inima inegala, sechestru).

Mai putin grave efecte secundare pot include:somn probleme (insomnie), starea de spirit modificari; acnee, piele uscata, subtierea pielii, învinetire sau decolorare; lenta vindecarea ranilor; crescut transpiratie; dureri de cap, ameteli, filare senzatie; greata, dureri de stomac, balonare; sau modificari în forma sau în locatie de grasime (în special în brate, picioare, fata, gât, sanii, si talie).

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Prudenta în ulcerul gastric sau duodenal sau latenta sindrom Cushing, diverticulita, proaspete anastomozelor intestinale, osteoporoza, IR, infectii locale sau sistemice, (simptome pot masca infectia), evita întreruperea brusca de glucocorticoizi terapie, hipocorticism exogene, chirurgie, tratamentul sare de restrictie si de potasiu suplimentarea, diabet zaharat, miastenia gravis, de monitorizare de potasiu seric, sarcina si Alaptarea.

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, colita sau probleme de stomac. ...