Cortrosyn


Amphastar Pharmaceuticals | Cortrosyn (Medication)


Desc:

Cortrosyn/cosyntropin este indicat pentru Test de stimulare a ACTH care masoara capacitatea de a cortexului adrenal a raspunde la ACTH prin producerea de cortizol în mod corespunzator; ACTH este un hormon produs la nivelul glandei pituitare, care stimuleaza glandele suprarenale. Administrare este prin injectare intravenoasa sau intramusculara.

Acest test este util pentru a determina daca suprarenale si glandele pituitare sunt func?ioneaza normal. Cel mai adesea este folosit atunci când Tulburarile glandei suprarenale, cum ar fi boala Addison sau insuficienta glandei pituitare, sunt suspectate.

...

Side Effect:

Minore iritatie la locul injectarii, precum iritatie si roseata poate aparea.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spune medicul istoricul medical. Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...