Co - trimoxazole Oral


Harvard Drug Group Pharmaceutical | Co - trimoxazole Oral (Medication)


Desc:

Cotrimoxazol este o combinatie de trimetoprim si sulfametoxazol, o antibacteriene folosite în tratamentul infectiilor tractului urinar si pneumonie.

Cotrimoxazol vine ca un comprimat si un lichid pentru a lua de gura. Acesta este luata de doua ori pe zi, de obicei, dar pot fi luate pâna la patru ori pe zi pentru infectii pulmonare severe. Bea un pahar plin cu apa, cu fiecare doza.

...

Side Effect:

Efectele secundare pot include:greata, varsaturi si pierderea poftei de mâncare. Inflamatia/leziuni hepatice, icter, necroza hepatica, altitudine din enzimelor hepatice, inflamatii ale pancreasului/intestin/limba, ulcer gura, dureri abdominale si diaree.

Spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste simptome sunt severe sau nu dispar:suparat stomac; varsaturi; pierderea poftei de mâncare;

Daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome, adresati medicului dumneavoastra imediat:eruptii cutanate; mâncarime; dureri în gât; febra sau frisoane; gura rani; neobisnuit vânataie sau sângerare; îngalbenirea pielii sau a ochilor; paloare; dureri articulare. ...

Precaution:

Înainte de a lua cotrimoxazol, spune furnizorul de asistenta medicala daca sunteti alergic la cotrimoxazol, diuretice, medicamente orale diabet, orice sulfa droguri, sau orice alte medicamente.

Informati medicul dumneavoastra si farmacistului ce prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente luati si vitamine.

Trebuie sa fie prudenta la pacientii cu istoric de boala de ficat sau rinichi, astm, alergii severe, deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (G-6-PD) (o boala de sânge mostenite), orice alergie, care sunt de a lua alte medicamente.

Evita inutile sau prelungite de expunere la lumina soarelui si sa poarte îmbracaminte de protectie, ochelari de soare si de protectie solara. Cotrimoxazol poate face pielea sensibila la lumina soarelui.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...