Coumadin


Bristol-Myers Squibb | Coumadin (Medication)


Desc:

Coumadin este un antagonist de vitamina K, indicat pentru:profilaxia si tratamentul de tromboza venoasa si extinderea acestuia, embolie pulmonara; profilaxia si tratamentul complicatiilor tromboembolice asociate cu fibrilatie atriala si/sau înlocuire valve cardiace; reducerea riscului de moarte, infarct miocardic recurent si evenimente tromboembolice accident vascular cerebral sau embolizarea sistemice dupa infarct miocardic.

...

Side Effect:

Urmatoarele reactii adverse grave Coumadin sunt:hemoragie; necroza pielii si alte tesuturi; sistemice microemboli atheroemboli si colesterol.

Alte reactii adverse Coumadin includ:tulburari ale sistemului imunitar:reactii de hipersensibilitate/alergice (inclusiv urticarie si reactii anafilactice); tulburari vasculare:vasculita; tulburari hepatobiliare:hepatita, crescute enzimelor hepatice; colestatic hepatita a fost asociat cu administrarea concomitenta de Coumadin si ticlopidina. Pot include tulburari gastro-intestinale:greata, varsaturi, diaree, gust perversiune, dureri abdominale, flatulenta, balonare.

Afectiuni cutanate poate include:eruptii cutanate, dermatita (inclusiv eruptii buloase), prurit, alopecie. Tulburari respiratorii pot include traheale sau tracheobronchial calcifiere. Tulburari generale includ frisoane. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu ia Coumadin daca sunteti alergica warfarina, sau daca aveti:hemofilie sau orice tulburare de sângerare, care este mostenita sau cauzate de boala; o tulburare de sânge celule anemie (lipsa de celule rosii din sânge) sau un nivel scazut de trombocite din sânge; sânge în urina sau în scaun, sau daca tu au fost tuse cu sânge; o infectie a mucoasei inimii tale (numit endocardite bacteriene); stomac sau hemoragie intestinala sau ulcer; traumatism cranian recent, anevrism sau sângerari în creier; Daca ati avut recent sau va avea în curând orice tip de interventii chirurgicale (în special creierul, coloanei vertebrale sau o interventie chirurgicala ochi); sau daca ai suferi o spinarii robinet sau de a primi spinarii anestezie (epidurala).

Nu trebuie sa luati Coumadin daca nu poate fi de încredere în a lua-o din cauza alcoolism, probleme psihiatrice, dementa, sau conditii similare.

Coumadin poate provoca sa sângereze mai usor, mai ales daca aveti:antecedente de hemoragie probleme; arteriala sau boli cardiace severe; boli de rinichi; cancerul; interventii chirurgicale sau o urgenta medicala; o boala care afecteaza vasele de sange din creier; o istorie de stomac sau hemoragie intestinala; daca sunt 65 sau mai în vârsta; sau daca sunt grav bolnav sau debile.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...