Cox - 2 (Cyclooxygenase) Inhibitors


Pharmacia Limited | Cox - 2 (Cyclooxygenase) Inhibitors (Medication)


Desc:

Inhibitorii COX-2 sunt folosite pentru tratarea conditii care cauzeaza inflamatie, usoara pâna la moderata durere si febra. Inhibitorii COX-2 sunt o subclasa de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Prostaglandine, de asemenea, proteja garnitura de stomac si intestine de efectele daunatoare ale acidului, promovarea activeaza trombocite de coagulare a sângelui, si, de asemenea, afecta functia renala. Spre deosebire de aspirina, de asemenea, un AINS, acestea nu sunt eficiente pentru a preveni accidente vasculare cerebrale si atacuri de inima la persoanele cu risc crescut pentru astfel de evenimente.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente includ:dureri abdominale, insomnie, flatulenta (gaze), diaree, greata si dureri de cap.

Inhibitorii COX-2 si alte AINS poate creste riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral si conditii asociate, care poate fi fatala. Acest risc poate creste cu durata de utilizare si la pacientii care au care stau la baza factori de risc pentru boli de inima si vasele de sânge.

Oameni alergic la sulfonamide, de exemplu, trimetoprim (Trimpex, Proloprim, Primsol) si sulfametoxazol (Bactrim), aspirina sau alte AINS pot aparea reactii alergice la inhibitorii COX-2, si ar trebui sa le ia. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea de inhibitori de COX-2 spune furnizorul de asistenta medicala daca aveti orice tip de alergii. Utilizarea concomitenta a celecoxib cu aspirina sau alte AINS poate creste aparitia stomacul si ulcere intestinale. Acesta poate fi utilizat cu doze reduse de aspirina.

Consumul de alcool creste riscul de a dezvolta ulcere gastrice atunci când luati AINS; Acest lucru se poate aplica celecoxib.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...