Cozaar


Merck & Co. | Cozaar (Medication)


Desc:

Cozaar/losartan este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Acesta poate fi utilizat singur sau în combinatie cu alti agenti antihipertensive, inclusiv diuretice.

Cozaar/losartan este indicat pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral la pacientii cu hipertensiune arteriala si hipertrofie ventriculara stânga, dar nu exista dovezi ca acest beneficiu nu se aplica la pacientii negru.

Cozaar/losartan este de asemenea indicat pentru tratamentul de nefropatie diabetica cu creatininei serice crescute si proteinurie (albumina urinara la raportul de creatinina = 300 mg/g) la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 si un istoric de hipertensiune arteriala. În aceasta populatie, acesta reduce rata de progresie de nefropatie masurata prin aparitia de dublare de ser creatininei sau sfârsitul etape boala renala (nevoie de dializa sau transplant renal).

...

Side Effect:

Apel medicul dumneavoastra imediat daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:sentimentul ca se putea trece; durere sau arsura când va urina; culoare a pielii, senzatie zapacit sau scurt de respiratie, rapida a ritmului cardiac, probleme de concentrare; respiratie suieratoare, dureri în piept; somnolenta, confuzie, modificari ale dispozitiei, cresterea sete, pierderea poftei de mâncare, greata si varsaturi; edem, greutate, senzatie de scurt de respiratie, urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate; sau ridicat de potasiu (lent ritmului cardiac, puls slab, slabiciune musculara, senzatie de infiorat).

Mai putin grave Cozaar efectele secundare pot include:simptome de raceala sau gripa, cum ar fi nasul înfundat, stranut, dureri în gât, febra; Tusea Seaca; crampe musculare; dureri în picioare sau spate; dureri de stomac, diaree; dureri de cap, ameteli; sentimentul obosit; sau probleme de somn (insomnie).

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea acestui medicament spune furnizorul de asistenta medicala daca sunteti alergic la losartan sau la oricare dintre ingredientele de medicatie Cozaar poate provoca extreme scaderea tensiunii arteriale la unele persoane. Extreme scaderea tensiunii arteriale este mult mai probabil sa se întâmple la persoanele care iau un diuretic, sunt dializa, au diaree sau varsaturi, transpir foarte mult, au insuficienta cardiaca congestiva, sau au avut recent un atac de cord. De aceea, este important sa bea lichide în mod regulat, în timp ce lua Cozaar. Daca aveti orice simptome posibile de scaderea tensiunii arteriale, ameteli, stare de confuzie sau lesin, contacta?i furnizorul de asistenta medicala. Daca au lesinat, încetati sa luati Cozaar pâna când ati vorbit cu furnizorul de asistenta medicala.

De asemenea, asigurati-va ca nu pentru a conduce, de a folosi orice utilaje grele, sau de a îndeplini orice alte sarcini care necesita vigilenta înainte sa stiu cum va afecteaza Cozaar.

În timp ce lua Cozaar, nu utilizati suplimente de potasiu sau înlocuitori de sare cu potasiu exceptia cazului în care ati discutat acest lucru cu medicul dumneavoastra. Acest lucru se datoreaza faptului ca în unele persoane care iau Cozaar, potasiu din sânge poate creste la niveluri periculoase.

Daca aveti boala hepatica moderata pâna la severa, cum ar fi ciroza, corpul tau poate metaboliza Cozaar diferit decât destinate. De aceea, furnizorul de asistenta medicala va pot începe pe o doza mai mica de Cozaar si va monitoriza situatia mai îndeaproape.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...