Crestor

AstraZeneca | Crestor (Medication)

Desc:

Crestor/Rosuvastatina este într-un grup de medicamente numite HMG CoA reductazei inhibitori, sau statine. Crestor este folosit pentru scaderea colesterolului si trigliceridelor (tipuri de grasimi) în sângele. Crestor este, de asemenea, utilizat pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, atac de cord si alte complicatii de inima la persoanele cu diabet zaharat, boli de inima coronariene sau altor factori de risc.

...


Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente de Crestor/Rosuvastatina sunt dureri de cap, greata, varsaturi, diaree si dureri musculare. Cele mai grave efecte secundare sunt insuficienta hepatica, musculare defalcare (rabdomioliza) si insuficienta renala. Sever ficat bolilor de insuficienta hepatica cauzate de statine este foarte rare.

Rabdomioliza este un efect secundar foarte rara, dar grava de statine terapie. Atunci când este utilizat singur frecventa rabdomioliza datorita statine este mai mica de 1%. Rabdomioliza este un proces în care exista leziuni severe muschii duce la dureri severe si eliberarea de proteine musculare (mioglobinei) în sânge. Mioglobina poate provoca insuficienta renala. Pentru a preveni aparitia de rabdomioliza, pacientii care iau statine, care dezvolta dureri inexplicabile musculare, slabiciune sau sensibilitate trebuie sa raporteze simptomele lor medical. ...


Precaution:

Înainte de a lua Crestor, spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut vreodata hepatice sau boli de rinichi, diabet, sau o tulburare tiroidian, daca sunteti de origine chineza, sau daca beti bauturi alcoolice mai mult de 2 zilnic.

În cazuri rare, Crestor poate provoca o conditie care duce la defalcarea tesutului muscular scheletic, duce la insuficienta renala. Apel medicul dumneavoastra imediat, daca va inexplicabile dureri musculare, sensibilitate, sau slabiciune, mai ales daca aveti, de asemenea, febra, oboseala neobisnuite si întunecata urina colorata.

Evita consumul de alimente care sunt bogate in grasimi sau colesterol. Crestor nu va fi la fel de eficiente în scaderea colesterolului dumneavoastra daca urmati un plan de dieta pentru scaderea colesterolului. Evita consumul de alcool. Se poate ridica nivelul trigliceridelor si poate creste riscul de leziuni hepatice.

Exista multe alte medicamente care pot creste riscul de probleme medicale serioase, daca le luati împreuna cu Crestor. Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utilizati, ca baza de prescriptie medicala, over-the-counter, vitamina si produse pe baza de plante.

Crestor este doar o parte a unui program complet de tratament care include, de asemenea, dieta, exercitarea si greutate de control. Urmati dieta, medicamente, si de a exercita rutine foarte strâns.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...

You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».