Crixivan


Merck & Co. | Crixivan (Medication)


Desc:

CRIXIVAN/indinavir este indicat în asociere cu analogi de nucleozide antiretroviral pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu HIV-1 care prezinta starea avansata sau progresiva imunodeficientei.

Combinatie cu zidovudina, zidovudina / didanozina sau zidovudina / lamivudina reduce (ncarcarea virale ser si cresterea CD4 celule conteaza. Analiza preliminara de studiile anterioare si cele în curs de desfasurare indica faptul ca indinavir încetineste bolii. Sunt în curs de desfasurare studii clinice urmati confirmarea beneficii clinice de indinavir.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente efecte adverse Crixivan includ:dureri abdominale; greata; spate durere; varsaturi; dureri de cap; diaree; ameteli.

Alte reactii adverse frecvente de Crixivan includ:slabiciune sau oboseala; febra; un sentiment general de bolnav (indispozitie); reflux de acid; cresterea sau scaderea apetitului; indigestie sau arsuri la stomac; galben a pielii (icter); somnolenta; tuse; urinare dureroasa; modificari de gust.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

...

Precaution:

Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti sau au avut probleme cu ficatul, mai ales daca aveti boala hepatica usoara sau moderata, provocata de ciroza; probleme cu rinichii; diabet zaharat; hemofilie; ridicat de colesterol si va luati medicamente hipocolesterolemiante.

Spuneti medicului dumneavoastra despre orice medicamente luati sau intentionati sa ia, inclusiv non-reteta medicamente, produse din plante sau suplimente alimentare.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...