A - Hydrocort


Hospira | A - Hydrocort (Medication)


Desc:

A - Hydrocort este utilizat în tratamentul unor diverse afectiuni, cum ar fi reactii alergice severe, artrita, boli de sânge, probleme respiratorii, anumite tipuri de cancer, boli de ochi, tulburari intestinale, si boli de piele. Aceasta scade raspuns natural de aparare al corpului si reduce simptomele, cum ar fi reactii alergice si edemele. Hidrocortizonul este un hormon corticosteroid (glucocorticoizi), produs de glandele suprarenale.

Aceasta forma injectabila de hidrocortizon este utilizat atunci când un medicament similar, nu poate fi luat pe cale orala sau atunci când un tratament foarte rapid este necesar, în special la pacientii cu conditii medicale severe. Poate fi, de asemenea, utilizat cu alte medicamente, ca un înlocuitor pentru anumiti hormoni. ...

Side Effect:

Reactii adverse frecvente pot include:stomac deranjat, dureri de cap, ameteli, modificari menstruale, probleme cu somnul, cresterea apetitului alimentar, crestere în greutate, dureri sau / roseata / tumefiere la locul de injectare.

Informati-va medicului dumneavoastra imediat daca aveti orice efecte secundare grave, inclusiv:dureri osoase / articulare, invinetire / sângerare rapida, scaune negre, voma care arata ca zatul de cafea, dureri abdominale severe, sete / diureza crescuta, batai neregulate ale inimii, dispnee, umflarea picioarelor, durerela nivelul gleznelor / tendoanelor, crestere în greutate persistenta, fata umflata, crestere neobisnuita a parului, subtierea pielii, vindecarea lenta a ranilor, semne de infectie (de exemplu febra persistenta / tuse / durere în gât , urinare dureroasa, durere oculara ), slabiciune musculara, modificari psihice / in starea de spirit (de exemplu, modificari ale dispozitiei, depresie, agitatie), tulburari de vedere, convulsii. ...

Precaution:

Precautii generale pot include consumul de droguri induse de insuficienta corticosuprarenaliana secundara poate fi evitata prin reducerea treptata a dozei. Acest tip de insuficienta relativa poate persista luni de zile dupa intreruperea tratamentului, de aceea, în orice situatie de stres care apar în aceasta perioada, terapia hormonala ar trebui sa fie reluata. Deoarece secretia de mineralocorticoizi poate fi afectata, sarea si / sau un mineralocorticoid trebuie administrat concomitent.

Exista un efect sporit de corticosteroizi la pacientii cu hipotiroidism si la cei cu ciroza hepatica. Corticosteroizii trebuie utilizati cu prudenta la pacientii cu herpes simplex ocular pentru a evita operforatie corneana. Doza cea mai mica posibil de corticosteroizi trebuie utilizata pentru a controla starea sub tratament, iar atunci când reducerea dozei este posibila, reducerea trebuie sa fie treptata.

Atunci când sunt utilizati corticosteroizi, pot aparea deranjamente psihice variind de la euforie, insomnie, modificari ale dispozitiei, schimbari de personalitate si depresie severa, la manifestari psihotice. De asemenea, tendintele emotionale existente de instabilitate sau psihotice pot fi agravate de corticosteroizi. Aspirina ar trebui sa fie utilizata cu precautie în combinatie cu corticosteroizi în hipoprotrombinemie.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata utilizare acestui medicament fara recomandarea medicului dumneavoastra. ...