Cubicin


Novartis | Cubicin (Medication)


Desc:

CUBICIN/daptomicina este utilizat pentru a trata adulti (cu vârsta de 18 ani sau mai mult) cu urmatoarele infectii bacteriene:complicate (dificil pentru a trata, pentru ca s-a raspândit în tesuturile profunde sub piele, poate fi necesar tratament chirurgical sau pacientul are alte probleme care ar putea afecta raspunsul la tratament) pielea si tesuturile moi de sub piele; dreapta endocardita (infectie a membranei) sau în partea dreapta a valvelor inimii cauzate de bacteria Staphylococcus aureus (S. Aureus).

Decizia de a trata acest tip de infectie folosind Cubicin ar trebui sa se bazeze pe probabilitatea ca medicamentul sa actioneze împotriva aceasta infectie si expert sfaturi.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente cu Cubicin sunt infectii cauzate de fungi (ciuperci si drojdii), infectii ale tractului urinar (infectie a structurilor care transporta urina), infectia cu Candida (o infectie fungica), anemie (scazute de trombocite), anxietate, insomnie (dificultati de dormit), ameteli, cefalee, hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala), hipotensiune (hipotensiune arteriala), gastro-intestinale si abdominale durere (durere de stomac), greata, varsaturi, constipatie, diaree, flatulenta (gaze), balonare si distensie (sentimentul stomacul plin), eruptii cutanate, prurit (mâncarime), dureri în membrele (bratele si picioarele), injectarea site reactii, Pirexie (febra), anormale analiza si nivelurile de enzime hepatice in sange CPK (creatina, un marker de boli musculare) crescute. ...

Precaution:

Cubicin nu este folosit în oameni care pot fi alergice la daptomicina sau alte ingrediente (hidroxid de sodiu). Precautiear trebui sa fie luate atunci când medicamentul se administreaza la pacientii cu boli de rinichi, care pot fi necesare pentru a administra o frecven?a redusa. Nivelul de CPK ar trebui stabilite la toti pacientii la momentul initial si la intervale regulate, mai ales daca se cunoa?te factorii de risc pentru boli musculare.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...