Cyanocobalamin - nasal


Par Pharmaceutical | Cyanocobalamin - nasal (Medication)


Desc:

Ciancobalamina este o forma artificiale de vitamina B12. Vitamina B12 este important pentru cresterea, reproducerea celulara, formarea de sânge si sinteza proteinelor si a tesutului. Ciancobalamina este utilizat pentru a trata deficit de vitamina B12 la persoanele cu anemia pernicioasa si alte conditii.

Este de asemenea important pentru sanguin normal, celulele si nervi. Cei mai multi oameni a lua suficient de vitamina B12 din dieta lor, dar un deficit se poate produce în anumite conditii de sanatate (e. g. alimentatia saraca, sarcina, probleme de stomac/intestinale, infectie, cancer). Deficit serioase vitamina B12 poate duce la anemie, probleme de stomac, si leziuni ale nervilor.

...

Side Effect:

Exista unele efecte secundare care pot aparea dupa administrarea acestui medicament, cum ar fi:dureri de cap, greata, sau secretii daniel. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Acest medicament poate cauza niveluri scazute de potasiu din sânge (hypokalemia). Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:musculare, crampe, slabiciune, batai neregulate ale inimii. Oameni care au o tulburare de sange rara (policitemia vera) pot rareori au simptome legate de aceasta tulburare în timp ce lua ciancobalamina.

Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste simptome rare, dar foarte grave:durere toracica (în special cu dificultati de respiratie), slabiciune pe o parte a corpului, modificari bruste viziune, slurred discurs. Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar.

Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu utilizati acest medicament daca sunteti alergic la cobalt, sau daca aveti o boala Leber pe. Ciancobalamina poate duce la deteriorarea nervului optic (si, eventual, orbire) la persoanele cu boli de Leber pe.

Pentru a trata anemia pernicioasa, va trebui sa utilizati acest medicament regulat pentru tot restul vietii tale. Nu folosind medicamente poate duce la leziuni ireversibile nervoase în dumneavoastra maduvei spinarii.

Anemia pernicioasa este, de asemenea, tratate cu acid folic pentru a ajuta la mentinerea celulele rosii din sânge. Cu toate acestea, folic acid nu va trata deficit de vitamina B12 si nu va preveni posibila deteriorare a maduvei spinarii. Ia toate medicamentele dumneavoastra ca regia. ...