Cyclophosphamide


Unknown / Multiple | Cyclophosphamide (Medication)


Desc:

Ciclofosfamida este utilizat numai pentru tratamentul de mai multe tipuri de cancer dar de multe ori în combinatie cu alte medicamente pentru a trata cancerul de sân, leucemie si cancerul ovarian. Neomologat poate implica utilizari includ tratamentul de granulomatoza Wegener, severa artrita reumatoida, lupus eritematos, avansate micoza fungoides si mai multe forme de vasculita.

Doza uzuala initiala de cytoxan pentru adulti si copii este de 40-50 mg/kg administrate intravenos peste 2-5 zile în doze divizate. Aceasta doza poate repeta la intervale de 2-4 saptamâni.

...

Side Effect:

Ciclofosfamida suprima sistemul imunitar, care poate duce la infectii grave si uneori fatale. Pot aparea reactii alergice severe.

Efectele secundare ale ciclofosfamida includ pierderea parului, varsaturi, diaree, gura rani, pierdere în greutate, sterilitate, si icter. Ciclofosfamida provoaca insuficienta renala, si, de asemenea, poate afecta inima si plamânii. ...

Precaution:

În timpul sarcinii si alaptarii nu folositi acest medicament. Fetusii expuse la ciclofosfamida poate fi nascut cu dor degetele, degetele de la picioare si o inima slab dezvoltate.

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:a scazut cu functia de maduva osoasa (e. g. anemie, leucopenie, trombocitopenie). ...