Cycrin


Wyeth | Cycrin (Medication)


Desc:

Cycrin/Medroxyprogesterone este un progesteron - o femeie hormon care ajuta la reglarea ovulatiei (eliberarea de un ou de un ovar) si perioadele menstruale. Acesta este utilizat pentru tratarea conditii cum ar fi absente sau perioadele menstruale neregulate, sau anormale hemoragie uterina.

MEDROXYPROGESTERONE este, de asemenea, utilizate pentru a reduce riscul de endometrial hiperplazia si ca parte a combinatie terapie hormonala de substitutie cu estrogeni pentru a reduce simptomele menopauzei (e. g. hot Blitz-uri).

...

Side Effect:

Exista unele reactii adverse care pot sa apara dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:greata, balonare, sensibilitatea sanilor, dureri de cap, schimbare în vaginale de descarcare de gestiune, schimbari de dispozitie, vedere încetosata, ameteli, somnolenta, sau câstig/pierdere în greutate. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste efecte secundare grave apar:neobisnuita vaginale sângerare (e. g. pete, sângerari), mentale/starea de spirit modificari (e. g. depresie, pierderea memoriei), umflarea de maini/picioare, urinare frecventa/arsura/dureroasa, piept de noduli, întuneric pete pe piele sau fata (melasma), îngalbenirea ochi/piele, neobisnuit oboseala. Acest medicament poate provoca rareori probleme foarte grave (eventual fatale) de cheaguri de sânge (e. g. atac de cord, cursa, cheaguri de sânge în plamâni sau în picioare, orbire).

Cauta imediat medicului daca observati oricare dintre urmatoarele:dureri de piept/maxilarului/stânga brat, slabiciune pe o parte a corpului, slurred discurs, schimbari bruste viziunea (e. g. vedere încetosata/dubla, pierderea vederii, ochi bulbucati), confuzie, brusc dureri de cap severe, severa ameteli, lesin, probleme de respiratie, tuse cu sânge, durere/roseata/umflarea/slabiciune de la brate/picioare, vitel durere/umflarea care este cald la atingere. ...

Precaution:

Nu folositi medroxyprogesterone daca sunteti gravida sau daca aveti boli hepatice, un cancer legate de hormon, cum ar fi San sau cancer uterin, un istoric de accident vascular cerebral sau cheag de sânge, sau sângerari vaginale anormale care nu a fost verificat de catre un medic.

Cycrin nu va preveni bolile de inima, cancer de sân, sau dementa, si de fapt poate creste riscul de dezvoltare a acestor conditii în post-menopauza. Acesta poate, de asemenea, creste riscul de cancer uterin sau ovariene la unele femei. Tratamentul pe termen lung cu estrogeni si progesteron poate creste, de asemenea, riscul de atac de cord, cheag de sange sau accident vascular cerebral.

Discutati cu medicul dumneavoastra despre riscuri specifice si beneficiile de a lua medroxiprogesteron, mai ales daca sunteti fumator sau sunt supraponderali. Medicul dumneavoastra ar trebui sa verifica progresul regulat (la fiecare 3-6 luni) pentru a determina daca ar trebui sa continua?i acest tratament.

...