Cyklokapron


Pfizer | Cyklokapron (Medication)


Desc:

Acid Cyklokapron/tranexamic este folosit pe termen scurt la persoanele cu un anumit tip de tulburare de sângerare (hemofilie) pentru a preveni si reduce sângerare de a avea un dinte tras (extrac?ie). Este, de asemenea, utilizat în oameni cu alte conditii de sângerare cu risc ridicat pentru a controla sângerare în astfel de momente ca dupa o interventie chirurgicala sau un prejudiciu, în timpul grele sângerari nazale, sau grele de sângerare menstruala.

Iau acest medicament de gura, de obicei 2-4 ori pe zi sau ca regia de catre medicul dumneavoastra. Doza si durata de tratament se bazeaza pe conditie medicala si raspunsul la tratament.

...

Side Effect:

Cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie.

Greata, varsaturi, diaree, sau ameteli pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati furnizorul de asistenta medicala daca aveti:curent cheaguri de sânge (e. g. la nivelul picioarelor, plamâni, creier, ochi), sangerari la nivelul creierului (hemoragie subarahnoidiana), probleme de viziune de culoare. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii, acest medicament ar trebui sa fie utilizat numai atunci când în mod clar este necesar.

...