Cyproterone - oral


Pfizer | Cyproterone - oral (Medication)


Desc:

Cyproterone este utilizat pentru a trata simptomele de cancer de prostata.

Ia de gura de doua sau de trei ori pe zi dupa mese ca regizat. Doza este de obicei mai mici daca eliminarea testicular s-a produs. Cyproterone este un antiandrogen. Suprima actiunile de testosteron (si sau metabolitul dihidrotestosteron) pe tesuturi. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor androgeni, care împiedica androgeni obligatorii le si suprima hormon luteinizant (care la rândul sau, reduce nivelurile de testosteron).

...

Side Effect:

Reactii, daca ele apar, sunt de obicei usoare. Oboseala, somnolenta, sau unele pierderi de parul de pe corp poate sa apara de mai multe saptamâni, apoi îmbunatati. Pot sa apara ameteli, dureri de cap, probleme intestinale, greata, înrosirea fetei, sau dureri de picior.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste efecte secundare grave apar:schimbare în dorinta sexuala sau de performanta, modificari ale dispozitiei, piept de modificari sau noduli.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:palpitatii, dureri în piept, slabiciune neobisnuite, viziune modificari, probleme de respiratie, dureri de stomac, îngalbenirea pielii/ochii, sângerari neobisnuite, crescut urinare, sete neobisnuita, cresterea în greutate, eruptii cutanate, mâncarime. ...

Precaution:

Înainte de a lua acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra întregul istoric medical, în special:orice alergii, boli hepatice, boli renale, boli de inima, istorie de cheaguri de sânge, boala Addison, diabet, depresie. Limita sau de a evita utilizarea de alcool în timpul tratamentului cu acest medicament. Acesta poate interfera cu efect de medicamente. Prudenta atunci când se efectueaza activitatile care necesita vigilenta.

Acest medicament poate cauza infertilitate sau anormala spermei. Consultati-va medicul cu privire la orice probleme de conceptie. Purtati îmbracaminte de protectie si de protectie solara în soare, daca va dezvolta orice reactie de arsura la acest medicament. ...