Cytadren


Novartis | Cytadren (Medication)


Desc:

Cytadren/aminoglutethimide este un medicament anti-hormoni, folosit în tratamentul unor afectiuni care determina organismul sa faca prea mult de anumitor hormoni ca sindromul Cushing.

Iau acest medicament de gura cu sau fara alimente, de obicei, de 4 ori pe zi (la fiecare 6 ore) sau ca regia de catre medicul dumneavoastra. Doza se bazeaza pe conditie medicala si raspunsul la tratament. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra.

...

Side Effect:

Printre cu efectele sale necesare, poate provoca reactii adverse severe cum ar fi:o reactie alergica – eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, fetei sau urticarie; intoleranta la rece, constipatie, lesin, lent/rapida emotie, oboseala, slabiciune, crestere în greutate; usor de sângerare sau vânataie, parului nedorit faciale si corporale. O infectie, de asemenea, este posibil, deoarece acest medicament poate reduce capacitatea organismului de a lupta o infectie. Daca observati oricare dintre aceste semne, solicitati imediat asistenta medicala.

Mai putin grave efecte secundare includ:somnolenta, ameteli, dureri de cap, greata, varsaturi, sau pierderea poftei de mâncare. În cazul în care acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:un prejudiciu grav; Chirurgie; curent de infectare infectii mai ales virale, cum ar fi varicela, sau herpes, boli de rinichi, boli hepatice, scaderea tensiunii arteriale sau hipotiroidism.

Pentru ca Cytadren poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...