Cytosar - U


Pfizer | Cytosar - U (Medication)


Desc:

Cytosar - U/cytarabine în combinatie cu alte medicamente anticancerigene aprobat este indicat pentru inducerea remisie in leucemie acuta non-limfocitara adulti si pediatrie pacientii. Acesta a fost constatat, de asemenea, utile în tratamentul de leucemie limfocitara acuta si faza de explozie de leucemie myelocytic cronica. Administrarea intratecala de Cytosar - U este indicat in profilaxia si tratamentul leucemiei meningeale.

...

Side Effect:

Greata, varsaturi, pierderea poftei de mâncare, diaree, dureri de cap, ameteli si durere/umflarea si roseata la locul injectarii pot aparea. Greata si varsaturi poate fi severa. În unele cazuri, terapia de droguri pot fi necesare pentru a preveni sau ameliora greata si varsaturi. Nu mananca înainte de tratament poate va ajuta ameliora varsaturi. Schimbari in dieta cum ar fi consumul de mai multe mese mici sau limitarea activitatii poate ajuta diminua unele dintre aceste efecte. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Caderea parului temporare pot aparea. Cresterea normala a parului ar trebui sa reveni dupa tratament s-a încheiat. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti efecte secundare grave, inclusiv:febra cu dureri in tot corpul, dureri musculare/osoase, dureri în piept, ochi roseata/mâncarime/durere, dureroase/dificil înghitire, rani anal, schimba în urina, urinare dureroasa si dificila, comun/lateral/spate durere, durere/roseata si umflarea de brate/picioare/picioare, amorteala sau furnicaturi de maini/picioare, freckling, durere mare-n picioare, probleme de respiratie, black/sângeroase scaune, sânge în urina, voma, care arata ca motive de cafea, viziune probleme (inclusiv orbire), mentale/starea de spirit modificari (e. g. confuzie), inexplicabile somnolenta, inconstienta, extinsa a abdomenului, probleme de mers pe jos, slabiciune musculara, pierderea de coordonare, incapacitatea de a muta (paralizie), convulsii.

Acest medicament poate reduce capacitatea organismului de a lupta o infectie. Anunta medicul imediat daca va dezvolta orice semne de o infectie, febra, frisoane, neobisnuit tuse sau persistente durere în gât.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Pacientii care primesc Cytosar - U trebuie sa fie monitorizata îndeaproape. Frecvente examinarilor trombocitara si leucocite conteaza si maduva osoasa sunt obligatorii. Capete de acuzare de elemente formate în sângele periferic poate continua sa cada dupa droguri este oprit si ajunge la cele mai mici valori dupa intervale de droguri-free de 12-24 de zile.

Când doze mari intravenoase sunt date rapid, pacientii sunt adesea nauseated si pot voma pentru mai multe ore postinjection. Aceasta problema tinde sa fie mai putin severe atunci când medicamentul este infuzat.

Ficat uman detoxifica aparent o por?iune substan?iala unei doze administrate. În special, pacientii cu insuficienta renala sau hepatica poate avea o probabilitate mai mare de CNS toxicitatea dupa doze Cytosar - U tratament. Utiliza droguri cu atentie si, eventual, la doze reduse la pacientii a caror functie hepatica sau renala este slaba. Verificari periodice de maduva osoasa, ficat si rinichi functii ar trebui sa fie efectuate la pacientii care primesc Cytosar - U.

Ca alte medicamente citotoxice, Cytosar - U poate determina hiperuricemie secundara la rapida liza celulelor neoplazice. Clinicianul ar trebui sa monitorizeze nivelul de uric acid pacientului sânge si sa fie pregatit sa utilizati aceste masuri de sustinere si farmacologice, ca ar putea fi necesare pentru a controla aceasta problema.

Pancreatita acuta a fost raportata sa apara la pacientii tratati cu Cytosar - U care au avut o tratare prealabila cu L-asparaginase. ...